Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Στυλιανό στις Άσπρες Στροβόλου (25.11.2022)

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Στυλιανό στις Άσπρες Στροβόλου (25.11.2022)

Με μεγάλη προσέλευση πιστών και εορταστική λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος στον ομώνυμο ναό του στον συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου και Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, συμπαραστατουμένου από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν οι πατέρες του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Ιωάννου και Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, καθώς και ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, ενώ το ιερό αναλόγιο κόσμησε χορός ηδύμολπων ιεροψαλτών. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού έγινε περιφορά της εικόνας του αγίου, αναπέμφθηκε δέηση υπέρ των εορταζόντων και τελέστηκε αρτοκλασία.

Πλήθος πιστών έσπευσαν με αισθήματα ευλαβείας και αληθινής αγάπης να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο, που εξακολουθεί ακόμη και σε τούτη τη δύσκολη εποχή να προστατεύει τα βρέφη, τα νήπια και τα μικρά παιδιά και να ευλογεί τους νέους γονείς στο έργο τους και τη ζωή τους,  ενώ περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν και να περάσουν κάτω από την αγία Εικόνα του.

Ο Πανιερώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Στυλιανού, ο οποίος «εκ κοιλίας μητρός του» αφιέρωσε τη ζωή του στον Χριστό και με την προσευχή του εστήριξε όλη την οικουμένη, όλους τους ανθρώπους. Ο άγιος με τους αγώνες του και τα πνευματικά του παλαίσματα είναι στήριγμα, πηγή θάρρους και δύναμης για όλους μας, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες, τους πειρασμούς και τα προβλήματα που αναφύονται μέσα στη ζωή μας. Γι‘ αυτό και ο καθένας μας έχει ανάγκη την προσευχή και τις μεσιτείες των αγίων μας.  Όπως όλοι οι άγιοι, έτσι και ο άγιος Στυλιανός αποτελεί για μας παράδειγμα προς μίμηση. Τιμώντας τον Όσιο, καλούμαστε να τον μιμηθούμε στη ζωή μας και στον δικό μας πνευματικό αγώνα. Ας τον παρακαλούμε, σημείωσε, να πρεσβεύει προς τον Κύριο για εμάς, ώστε να  αξιωθούμε και εμείς να τον συναντήσουμε στη Βασιλεία των Ουρανών και να απολαύσουμε και εμείς των αιωνίων επηγγελμένων αγαθών.

Μετά τον εσπερινό, οι ιερείς και η εκκλησιαστική επιτροπή του ναού παρέθεσαν δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα τού ναού.

Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post