Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Εορτασμός Εθνικών Επετείων

Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Εορτασμός Εθνικών Επετείων

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ πραγματοποίησε εκδήλωση εορτασμού των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος τόνισε τη σημασία της Εθνεγερσίας του 1821 και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 ως αστείρευτων πηγών θάρρους και δύναμης για τον Ελληνισμό και κυρίως για την Κύπρο μας. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Στην ομιλία, την οποία ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου, ο Γ.Δ. του Υπουργείου των Εξωτερικών Πρέσβυς Κορνήλιος Κορνηλίου επισήμανε τη σημαίνουσα παρουσία των Κυπρίων στους αγώνες του Ελληνισμού, από το 1821 έως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέπτυξε εναργώς τη σημασία των Εθνικών Αγώνων. Ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία «Η φωνή της Κερύνειας», υπό τη διεύθυνση του κ. Ιάκου Δημητρίου, με σολίστ την κα Τασούλα Βορκά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. Το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά τη χορωδία για την άρτια καλλιτεχνική παρουσία και τον κόσμο για την αθρόα παρουσία.

*************************

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ σας προσκαλεί στην εκδήλωση, την οποίαν διοργανώνει για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955. 

Ομιλητής θα είναι ο έντιμος Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος και η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. 

Ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, ώρα 7:00 μ.μ. 

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος.

Για σκοπούς καλύτερου προγραμματισμού, παρακαλείσθε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και τις 28.03.2023, είτε τηλεφωνικά, στο 22430008 (8:00-14:30, καθημερινές), είτε μέσω email στο [email protected] είτε μεσω της φόρμας Δήλωση συμμετοχής στην εορταστική εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους.

 

 

Ευχαριστίες στο ΡΙΚ για τον ενεργό ρόλο του ως χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης εορτασμού των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, στις 30 Μαρτίου 2023, 7:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Α.Μ.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post