Ο πλούτος της Πινακοθήκης του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στο διεθνούς εμβέλειας Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας»

Ο πλούτος της Πινακοθήκης του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στο διεθνούς εμβέλειας Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας»

Ο πλούτος της Πινακοθήκης (πίνακες και κειμήλια) του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και η σημασία της για την ανάδειξη των διαχρονικών αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για την ενσωμάτωση στη Μητέρα Ελλάδα, στο διεθνούς εμβέλειας Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας».

Την Τετάρτη, 22.03.2023, ώρα 13:05, ο Διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου και της Πινακοθήκης του Ι.Α.Μ. Δρ Ιωάννης Ηλιάδης και η Επιστημονική Λειτουργός του I.A.M. Δρ Σωτηρούλα Βασιλείου φιλοξενήθηκαν στην ωριαία εκπομπή «Έλληνες Παντού», στο διεθνούς εμβέλειας Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας», με οικοδεσπότη τον κ. Θάνο Χούπη, όπου μίλησαν για τον πλούτο της Πινακοθήκης (πίνακες και κειμήλια) και τη σημασία της για την ανάδειξη των διαχρονικών αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για την ενσωμάτωση στη Μητέρα Ελλάδα.

Για να ακούσετε την εκπομπή, πατήστε εδώ….

 

Στην εικόνα: Η σημαία των Κυπρίων Αγωνιστών του 1821. Πιστό αντίγραφο της αυθεντικής σημαίας, η οποία φυλάσσεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, με την ευκαιρία των 150 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, το 1971.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post