Έφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το Άγιο Φως

Έφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το Άγιο Φως

Το Άγιον Φως κατέφθασε και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, γύρω στις 7, το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου. Το Άγιον Φως, όπως κάθε χρόνο, συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέδωσε το εκ του Παναγίου Τάφου Άγιον Φως στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ευχήθηκε καλή Ανάσταση και πλούσια την Χάριν της Αναστάσεως του Κυρίου, μεταφέροντας ταυτοχρόνως και τις αδελφικές ευχές και χαιρετισμούς τού Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τον κόπο που καταβάλλει αυτή τη μέρα να μεταφέρει το Άγιον Φως στο νησί μας και ευχήθηκε με την σειρά του το ανέσπερον Φως της Αναστάσεως να καταυγάσει τις ψυχές όλων και να φέρει ευλογία στη ζωή μας.

Παρόντες κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός ήταν επίσης ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και άλλοι πιστοί.

Το Άγιον Φως μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας για την τέλεση της αποψινής αναστάσιμης ακολουθίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post