Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (20 Μαΐου 2023)

Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (20 Μαΐου 2023)

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ εόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) εγκαινιάζοντας, στη Βιβλιοθήκη του, Έκθεση Παιδικής Τέχνης. Τα Εγκαίνια τέλεσε η έντιμη Υπουργός Παιδείας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Τα έργα της Έκθεσης φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας «Ταξίδι στη βυζαντινή τέχνη» και «Ύμνος στην Ελευθερία», τα οποία διεξάγονται στο Βυζαντινό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Ιδρύματος, από το 2009 και το 2013 αντίστοιχα.

Η εκδήλωση άνοιξε με ψαλμούς από το Κλιμάκιο του Χορού Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Το καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Χρίστου Κουκλιώτη ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Λευκωσίας κ. Λεώνης Ορφανίδου (ως εκπροσώπου του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη), της επιθεωρήτριας Τέχνης Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Τερέζας Λαμπριανού και, τέλος, της Υπουργού Παιδείας Δρ. Μιχαηλίδου. Στο σύνολό τους οι ομιλητές τόνισαν τον ρόλο των μουσείων στην καλλιέργεια της ιστορικής γνώσης και τον ρόλο της Ιστορίας στη διαμόρφωση πολιτών με εθνική αυτοσυνειδησία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Κωνσταντίνο Ιωάννου και Θεοδώρα Καχριμάνη συγκίνησαν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην Έκθεση από τον Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου και της Πινακοθήκης του Ιδρύματος Δρ. Ιωάννη Ηλιάδη και τη μουσειοπαιδαγωγό κ. Τζούλια Ηλιάδου, η οποία είχε την ευθύνη της υλοποίησης των προγραμμάτων.

Κατά την ξενάγηση μαθήτριες και μαθητές, που έλαβαν μέρος στα προγράμματα, επισήμαναν την πολλαπλά θετική επίδραση της εμπειρίας.

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τους μικρούς δημιουργούς όσο και τους συντελεστές των προγραμμάτων.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την Έκθεση καθημερινά, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. Τα έργα θα παραμείνουν αναρτημένα έως και τον επόμενο Μάιο, οπότε θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέες μαθητικές δημιουργίες.

********************************

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Λευκωσίας και το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ σας προσκαλούν στα Εγκαίνια της Έκθεσης Παιδικής Τέχνης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ώρα 9.30 π.μ., στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Τα έργα της Έκθεσης φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας «Ταξίδι στη βυζαντινή τέχνη» και «Ύμνος στην Ελευθερία», τα οποία διεξάγονται στο Βυζαντινό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Ιδρύματος.

Τα Εγκαίνια θα τελέσει η έντιμη Υπουργός Παιδείας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας και ξενάγηση από τον Διευθυντή του Μουσείου και της Πινακοθήκης του Ιδρύματος Δρ. Ιωάννη Ηλιάδη και τη μουσειοπαιδαγωγό κ. Τζούλια Ηλιάδου.

Παρακαλείσθε με τιμή να παραστείτε. Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο 22 430008 (8:00-14:30, καθημερινές) ή να στείλετε μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Share this post