Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Τίμηση των ανδρών του 3ου Λόχου Εφεδρικού Σώματος, για την αντίσταση που προέβαλαν κατά το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Τίμηση των ανδρών του 3ου Λόχου Εφεδρικού Σώματος, για την αντίσταση που προέβαλαν κατά το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

Την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ πραγματοποίησε εκδήλωση τίμησης των ανδρών του 3ου Λόχου του Εφεδρικού Σώματος, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη μάχη του Προεδρικού, προασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα κατά το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, στον οποίον ανήκει και η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Χρίστος Κουκλιώτης προέβαλε την παραδειγματική σημασία της στάσης των τιμωμένων.

Εξηγώντας την πρωτοβουλία του, ο Μακαριώτατος αντιπαρέβαλε τις εθνοσωτήριες ενέργειες και την αξιοζήλευτη υστεροφημία των ανδρών του 3ου Λόχου του Εφεδρικού Σώματος με την καταστροφική δράση των πραξικοπηματιών και τις αλυσιδωτές συνέπειές της.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών κ. Χρήστος Ιακώβου παρουσίασε αναλυτικά τη δράση του Εφεδρικού Σώματος κατά το προδοτικό Πραξικόπημα, τονίζοντας τόσο τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση των παλικαριών του Εφεδρικού όσο και τη σημασία των ενεργειών τους για τη διάσωση του Εθνάρχη Μακαρίου.

Στη δράση του «ηρωικού 3ου Λόχου» αναφέρθηκε και ο διοικητής του κ. Τάκης Τσαγγάρης, ο οποίος με τις αναμνήσεις και τον έμπλεο συναισθημάτων λόγο του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Ακολούθησε η επίδοση τιμητικών πλακετών από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

************************

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ σας προσκαλεί στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει για να τιμήσει τους άνδρες του 3ου Λόχου του Εφεδρικού Σώματος, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη μάχη του Προεδρικού, προασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα κατά το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023. Ώρα 19:30. Αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post