Ιερά Επισκοπή Καρπασίας: Δελτίο τύπου δημοσιογραφικής διάσκεψης με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του τρίτομου έργου με τίτλο Θρησκευτικές Εικόνες της Καρπασίας

Ιερά Επισκοπή Καρπασίας: Δελτίο τύπου δημοσιογραφικής διάσκεψης με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του τρίτομου έργου με τίτλο Θρησκευτικές Εικόνες της Καρπασίας

Σήμερα παρατέθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη από την Ιερά Επισκοπή Καρπασίας και τις Κοινότητες του Διαμερίσματος Καρπασίας, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του τρίτομου έργου με τίτλο “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα του Πανεπιστημίου UCLAN, Πύλα, Λάρνακα.

Σε αυτή θα παραστούν και θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Αννίτα Δημητρίου.  

Η παρούσα έκδοση έχει επιτευχθεί χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία του ΟΠΑΠ Κύπρου με τη συμβολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του κ. Δημήτρη Αλετράρη.

Στη διάσκεψη τύπου έλαβαν μέρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου κ. Μιχάλης Τζιώρτας και οι επιμελητές του έργου Δρα Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου και Θέκλα Καλλή.

Πρόκειται για μία έκδοση στην οποία αναδεικνύονται οι ιερές εικόνες της Καρπασίας οι οποίες διασώθηκαν από τους εγκλωβισμένους και στη συνέχεια πρόσφυγες της Καρπασίας. Η έκδοση τους σε τρεις πολύτιμους τόμους αποσκοπεί πέρα της καταγραφής και τεκμηρίωσής τους, στο να μην χαθούν μέσα στον χρόνο, στη δυνατότητα κυρίως των Καρπασιτών αλλά και άλλων, να έχουν πρόσβαση στον ανεκτίμητο αυτό πλούτο της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, και γνώση του βιώματός της, για να εμπνέονται από το βάθος της πνευματικότητας που κρύβεται από τα πρόσωπα και τις παραστάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post