Mέρες μνήμης Μαραθοβούνου – Εσπερινός Προφήτη Ηλία (19 Ιουλίου 2023)

Mέρες μνήμης Μαραθοβούνου – Εσπερινός Προφήτη Ηλία (19 Ιουλίου 2023)

Τελέστηκε με πάσαν μεγαλοπρέπεια ο εσπερινός του προστάτη Αγίου της κοινότητας Μαραθοβούνου στην εκκλησία του Αγ. Χαράλαμπους στο Γερι.

Για 49 χρόνια γιορτάζομε τις μέρες μνήμης Μαραθοβούνου και τη γιορτή του Προφήτη Ηλία μακριά από το χωριό μας και την ξεχωριστή του εκκλησία.

Του εσπερινού χοροστάτησε ο συγχωριανός μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κολωνείας κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένος και από άλλους ιερείς της κοινότητας μας και του ιερέως της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γεριου κ. Νεόφυτος Παπαλαζαρου, ο ταξίαρχος Χριστάκης Γεωργίου, ως εκπρόσωπος του συγχωριανού μας Υπουργού Άμυνας κ. Γιωργάλλα που απουσίαζε στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους, οι κοινοτάρχες Αγκαστίνας και Στρογγυλού και πλήθος Μαραθοβουνιωτών και φίλων.

Επίσης, υπήρξε μεγάλη προέλευση από συχωριανούς μας από όλα τα μέρη της γης που βρέθηκαν με συχωριανούς και φίλους μετά από αρκετά χρόνια.

Μετά τη λιτανεία τελέστηκε μνημόσυνο του συγχωριανού μας Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρού Γρηγορίου και του πρόσφατα αποβιώσαντος ιερέα της κοινότητας Παπά Λοίζου Κούτσιου και των ηρώων της κοινότητας μας του 1955-59, των πεσόντων Μαραθοβουνιωτών κατά την Τουρκική εισβολή, των ιερέων και κοινοταρχών της κοινότητας και όσων Μαραθοβουνιωτών απεβίωσαν πριν και μετά το 1974.

Μετά από σύντομες ομιλίες του Κοινοτάρχη κ. Ανδρέα Πιερή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αθανασίου, όλοι οι παρευρισκόμενοι πήγαν στο Κοινοτικό Μέγαρο Μαραθοβούνου, όπου η Κοινοτική Χορωδία μας παρουσίασε εξαιρετικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια και μετά ακολούθησε δείπνο.

Οι εκδηλώσεις έχουν σαν σκοπό να κρατήσουμε ζωντανή τη φωνή του Μαραθοβούνου μέχρι την ώρα της επιστροφής.

 

Κώστας Χαραλαμπίδης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post