Το Παλαίκυθρο εορτάζει την Αγία Αικατερίνη (24-25 Νοεμβρίου 2023)

Το Παλαίκυθρο εορτάζει την Αγία Αικατερίνη (24-25 Νοεμβρίου 2023)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαικύθρου και όλα τα οργανωμενα σύνολα του Παλαίκυθρου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γερίου, τους Ιερείς και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μηνά Γερίου, προσκαλούν τους πιστούς στον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης στις 24-25 Νοεμβρίου 2023.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 5 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, στο Γυμνάσιο Γερίου.

Την επόμενη, Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δέηση για επιστροφή στην κατεχόμενη σήμερα πατρώα γη μας και μνημόσυνα των κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, πεσόντων το 1974 και όλων των τεθνεώτων του Παλαικύθρου.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι από το Παλαίκυθρο και όσοι τιμούν τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης να συμμετάσχουν στον εορτασμό. Μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και τα μνημόσυνα.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παλαικύθρου:

Αρχιμ. π. Παναγιώτης Χριστοδούλου,

Πρωτ. π. Θωμάς Κωστή,

Γιώργος Αχιλλέως,

Νεφέλη Λάμπρου,

Κούλα Παπαγεωργίου,

Παναγιώτης Χατζηγιάγκου.

Να σημειωθεί ότι το 1974 υπήρχαν ερείπια της Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στα νότια της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας Παλαικύθρου.

 

Για πληροφορίες περί της πανηγύρεως, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Κώστα τηλ. 99426363.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post