«… Τον Νυμφώνα σου Βλέπω …»: Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας (25 Απριλίου 2024)

«… Τον Νυμφώνα σου Βλέπω …»: Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας (25 Απριλίου 2024)

«… Τον Νυμφώνα σου Βλέπω …»

Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας

MusicAeterna Byzantina

Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Στρόβολος 2

25 Απριλίου 2024, ώρα 07:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Στην Κύπρο στεγάζεται, πήρε μορφή, η μοναδική επαγγελματική χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής “MusicAeterna Byzantina”, εμπνευσμένη από τον Παγκόσμιας Εμβέλειας Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρέντζης -για να παρουσιάσει στα διεθνή ακροατήρια την ομορφιά της.

Η χορωδία συγκροτείται από 12 πτυχιούχους, εξαίρετους καλλικέλαδους γνώστες της Βυζαντινής μουσικής, που θυσίασαν χρόνια στην εκμάθηση και αφιερώνουν με πάθος, αγάπη, σεβασμό και σοβαρότητα τις γνώσεις τους στη θριαμβική επιτυχία της MusicAeterna Byzantina. Στις εβδομαδιαίες πρόβες η χορωδία ασχολείται με την τελειοποίηση του ηχοχρώματός της, την ακρίβεια ρυθμού και εκτέλεσης, φωνητική ανάπτυξη, αναπνευστικές ασκήσεις, αντοχή, συγκέντρωση, ανάλυση αρχαίων μελωδων κτλ.

Στα 4 χρόνια ύπαρξης της χορωδιας, έχει πείσει τα πιο απαιτητικά ακροατήρια, και τους πιο αυστηρούς κριτικούς της μουσικής. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Περμ, στη Φιλαρμονία και Άγιο Ισαάκ στην Αγ. Πετρούπολη, Ντομ Ράδιο, στη Μεγάλη Αίθουσα του Κονσερβατορίου στη Μόσχα, στον Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό Ναό της Μόσχας, στο θέατρο Châtelet και Sant Chapelle στο Παρίσι, Βιέννη, Αρμενία- Ερεβάν Γκιουμρι, Baden Baden και Μέγαρο Μουσικής Αθήνα. Αποκορύφωμα της αναγνώρισης της, ήταν η συμμετοχή της στο πιο μεγάλο φεστιβάλ μουσικής, στο Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία τον Ιούλιο 2022. Έπονται συναυλίες στην Ευρώπη κυρίως, Στρασβούργο, Βερολίνο, Βιέννη, Παρίσι κ.α., τουρνέ στη Γαλλία, Μέγαρο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολη, Bienalle Venice, και ήδη προγραμματίστηκε η παραγωγή ψηφιακού δίσκου υπό την σφραγίδα της Sony Classical. Ως σολίστ συμμετείχαν οι Ανδριάν Σιρμπου, Γρηγόριος Ζάρκος, π. Νικόλας Μαλεκ και η Ribale Wehbe.

Η χορωδία διευθύνεται και καθοδηγείται από τον ταλαντούχο μαέστρο Αντώνιο Κουτρούπη, απόφοιτο του διάσημου Κονσερβατορίου Αγ. Πετρούπολης, τέως Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου Βενετίας.

Πρόσφατα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντως Μαΐστωρος του Οικουμενικού Θρόνου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post