Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου (Καθεδρικός)

Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου (Καθεδρικός)

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πανηγυρίζει στις 8 Μαΐου και 26 Σεπτεμβρίου

Εφημέριοι: Ἀρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης (τηλ.: 99213773) καὶ Πρωτ. Δημήτριος Δημοσθένους (τηλ.: 99618763).

Ψάλται: Κυριάκος Ψάλτης καὶ Μενέλαος Ἱεροδιακόνου.

Ἐπίτροποι: Πρωτ. Δημήτριος Δημοσθένους, Στέλιος Στυλιανοῦ, Νῖκος Ἀμπίζας, Σταῦρος Χασάπης, Χρῆστος Μπέκος καὶ Νῖκος Κινδύνης.

Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 15:00
Σάββατο 9:00 – 12:00

Δείτε τον ναό στον Χάρτη πατώντας εδώ…

Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2016…

********************************************

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής είναι αδελφός του Ιακώβου και ο Απόστολος που αγαπήθηκε σφόδρα από τον Χριστό και «ο επιπεσών επί το στήθος Αυτού», και έχει λάβει τα περισσότερα επίθετα του Αποστόλου, του Ευαγγελιστή, του Θεολόγου, του Μαθητή της αγάπης, του Ηγαπημένου μαθητή, του Επιστήθιου, του Παρθένου. Ακόμη εκαλείτο Βοανεργές, δηλαδή υιός της Βροντής. Ο Ιωάννης κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μικρά Ασία, εξορίστηκε στην Πάτμο και αναπαύθηκε εν ειρήνη στην Έφεσο. Στους Χριστιανούς, άφησε το Ευαγγέλιό του, τρεις Καθολικές επιστολές και την Αποκάλυψη. Λόγω της πνευματικής του ετοιμότητας, μετείχε στο γεγονός και είδε το Φως της Μεταμόρφωσης, αλλά και ήταν παρών στην Αρχιερατική Προσευχή του Κυρίου στον Κήπο της Γεσθημανής.

Ο Καθεδρικός Ναός πανηγυρίζει την 8η Μαΐου εορτή του Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού και την 26η Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Μετάστασης του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού.

Διαβάστε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του Καθεδρικού…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post