Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου (παλαιός Καθεδρικός)

Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου (παλαιός Καθεδρικός)

Ὁ παλαιὸς Καθεδρικὸς Ναὸς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, πανηγυρίζει στὶς 8 Μαΐου καὶ 26 Σεπτεμβρίου.

Ἐφημέριοι: Πρωτ. Δημήτριος Δημοσθένους (τηλ.: 99618763) καὶ Πρωτ. Κυπριανὸς Κουντούρης (τηλ.: 99790750). Διάκονος: Μιχαὴλ Νικολάου (τηλ.: 99801685).

Ψάλται: Ἀνδρέας Κουκκίδης, Μάριος Κουκκίδης καὶ Χαράλαμπος Παπαγεωργίου.

Ἐπίτροποι: Πρωτ. Δημήτριος Δημοσθένους, Στέλιος Στυλιανοῦ, Κωνσταντῖνος Κωνσταντίνου, Ἠλίας Ζήρας καὶ Παῦλος Χατζηπαύλου.

Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 15:00,
Σάββατο 9:00 – 12:00.

Δείτε το ναό στο Χάρτη πατώντας εδώ…

 

********************************************

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής είναι αδελφός του Ιακώβου και ο Απόστολος που αγαπήθηκε σφόδρα από τον Χριστό και «ο επιπεσών επί το στήθος Αυτού», και έχει λάβει τα περισσότερα επίθετα του Αποστόλου, του Ευαγγελιστή, του Θεολόγου, του Μαθητή της αγάπης, του Ηγαπημένου μαθητή, του Επιστήθιου, του Παρθένου. Ακόμη εκαλείτο Βοανεργές, δηλαδή υιός της Βροντής. Ο Ιωάννης κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μικρά Ασία, εξορίστηκε στην Πάτμο και αναπαύθηκε εν ειρήνη στην Έφεσο. Στους Χριστιανούς, άφησε το Ευαγγέλιό του, τρεις Καθολικές επιστολές και την Αποκάλυψη. Λόγω της πνευματικής του ετοιμότητας, μετείχε στο γεγονός και είδε το Φως της Μεταμόρφωσης, αλλά και ήταν παρών στην Αρχιερατική Προσευχή του Κυρίου στον Κήπο της Γεσθημανής.

Ο Καθεδρικός Ναός πανηγυρίζει την 8η Μαΐου εορτή του Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού και την 26η Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Μετάστασης του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού.

Διαβάστε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του Καθεδρικού…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post