Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄ χειροτόνησε νέο Διάκονο στην Λευκωσία

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄ χειροτόνησε νέο Διάκονο στην Λευκωσία

Από την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, η Αρχιεπισκοπική περιφέρεια συγκαταλέγει στις τάξεις των νέων κληρικών της τον π. Ανδρέα Χρίστου από την Λευκωσία, ο οποίος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄.

 Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας του Τράχωνα, στον Στρόβολο, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Ανδρέα, ο οποίος είναι έγγαμος. Η σύζυγός του, οι γονείς του, τα αδέλφια και άλλοι συγγενείς, καθώς και πλήθος κόσμου, ήταν έκδηλα συγκινημένοι για την προαγωγή του π. Ανδρέα.

 Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος μίλησε στο εκκλησίασμα, με αναφορά στην Ευαγγελική περικοπή. Δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία και την αξία των κληρικών της Εκκλησίας και πόσο σπουδαίο είναι, όταν νέοι άνθρωποι μορφωμένοι εισέρχονται στην Εκκλησία.  Με πόθο ιερό επιθυμούν να υπηρετούν τον Θεό και τον άνθρωπο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τον Διάκονο Ανδρέα να κρατεί πάντοτε ψηλά τη σημαία της πίστεως και της αρετής, για να φωτίζει με το παράδειγμά του τους ανθρώπους.

 Τον κάλεσε, επίσης, να έχει απεριόριστη, ανιδιοτελή και απροσωπόληπτη αγάπη προς όλους τους ανθρώπους και να ευεργετεί, να βοηθά και να προσφέρει στον πονεμένο άνθρωπο ως Διάκονος της Εκκλησίας.

 Να σημειώσουμε ότι ο νεοχειροτονηθείς διάκονος, ο οποίος από μικρός υπηρετούσε στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού και στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας του Τράχωνα Στροβόλου, είναι τελειόφοιτος φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Τόσο ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας όσο και οι λοιποί παρευρισκόμενοι κληρικοί και λαϊκοί ευχήθηκαν στο νέο διάκονο π. Ανδρέα καρποφόρο διακονία στην Εκκλησία της πατρίδας μας.

 

Διάκονος Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post