Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέστη του πανηγυρικού εσπερινού στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, πλησίον της κοινότητας Βάβλας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέστη του πανηγυρικού εσπερινού στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, πλησίον της κοινότητας Βάβλας

Το εσπέρας της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2017, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην περιοχή Λευκάρων, κάτω Δρυ και Βάβλας.

Του Εσπερινό προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούτων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υποδέχθηκαν στα προπύλαια της Μονής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, η Ηγουμένη Κασσιανή Μοναχή με όλη την Αδελφότητα και πλήθος πιστών από τα γύρω χωριά αλλά και από όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας και τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου Μηνά.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ρωμαϊκή εποχή, την εποχή των σκληρών διωγμών. Επισήμανε το σθένος και την σφοδρότητα της πίστεως με την οποία ο Άγιος Μηνάς αντιμετώπισε το μαρτύριο. Και κατέληξε στην αξία που έχει η άσκηση στη ζωή του Χριστιανού σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα σήμερα κατά τον 21ο αιώνα. Ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Τριμυθούντος και στην Ηγουμένη Κασσιανή, καθώς και στην Αδελφότητα και σε όλους τους προσκυνητές, υγεία και δύναμη στον καθημερινό τους αγώνα, με τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, του εφόρου της Ιεράς και σεβασμίας Μονής.

Ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι, σήμερα τον αξίωσε ο Θεός να εκπληρώσει ένα τάμα που είχε χρόνια, ιδιαίτερα όταν πριν ένδεκα έτη ανέβη με την χάρη του Θεού στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, να έρθει στην Ιερά Μονή και να προσκυνήσει το ιερό εικόνισμα και να τελέσει την ακολουθία στο ιστορικό Μοναστήρι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Μηνά. Αισθάνεται, πρόσθεσε, ιδιαίτερα ευτυχής που αξιώθηκε αυτής της πνευματικής χαράς.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post