Μητροπολεις

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου: Πανήγυρη στην Περιστερώνα

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα ανακοινώνει προς τους πιστούς ότι  την  Κυριακή  20 και Δευτέρα 21 Οκτωβρίου  θα τελεστεί στον Ναό η Εορτή και η πανήγυρη του Ναού. Στον εσπερινό την Κυριακή  και ώρα  5:30 μ.μ θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας Αρχ. Φώτιος Ιωακείμ (περισσότερα…)

Εορτασμοί Αγίου Δημήτριου στην Ενορία Αποστόλου Βαρνάβα Κ. Πολεμιδιών – Προσκύνηση Λειψάνου και Έλευσις Εικόνας

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου: Ε΄ πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων 19-20 Οκτωβρίου 2019

Η επιτροπή πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου σας προσκαλούν στην πορεία-λιτανεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, της αγίας εικόνας της  βάπτισης του Αγίου Ηρακλειδίου από τους αποστόλους Παύλο, Βαρνάβα, Μάρκο και Άγιο Τυχικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και Κυριακή 19-20/10/2019. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2019

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του πολιούχου Αγίου της πόλεως μας, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 7 μμ, θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Είσοδος Ελεύθερη. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 20 Οκτωβρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν ή και κηρύξουν ως εξής: Πρωτ. Ηρακλείδιος Ξιούρος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, Πρωτ. Σταύρος Σταύρου στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Λειτουργίες – Κηρύγματα 20 Οκτωβρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου (Πολιούχου Αγίου της κατεχόμενης Αφάνειας), παρά τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου (Δρόμος προς Ποταμιά). (περισσότερα…)

Θεολογικός Διάλογος Ορθόδοξων και Αγγλικανών (13/10/2019)

Στο ιστορικό κέντρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, το Canterbury, και στους χώρους  του Συνεδριακού Κέντρου του καθεδρικού ναού της πόλης, άρχισε χθες ο νέος κύκλος του θεολογικού διαλόγου Αγγλικανών – Ορθοδόξων, ο οποίος ξεκίνησε το 2016. Βασικό του αντικείμενο είναι το ζήτημα της θεολογικής κατανόησης του ανθρωπίνου προσώπου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Λειτουργίες – Κηρύγματα – Χειροτονία Πρεβυτέρου (12- 13 Οκτωβρίου 2019)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ  ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ  κ. ΒΑΡΝΑΒΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ   Το ερχόμενο Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Πέρα Χωρίου. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13 Οκτωβρίου 2019

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Παχύαμμο, όπου στη συνέχεια θα τελέσει το μνημόσυνο του μεγάλου δωρητού του Ναού μ. Κυριάκου Ορφανίδη. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13 Οκτωβρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους και θα προστεί του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974 Νίκου Ττοφή (περισσότερα…)