Μητροπολεις

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες- Κηρύγματα 19-22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Πισσούρι. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κελοκέδαρα, όπου στη συνέχεια θα προστεί του μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας. Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά στην Αθηαίνου.   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα [...]

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Σεπτεμβρίου 2020

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ μαζί με αναψυκτικό. Τα έσοδα θα διατεθούν για το δάνειο του ναού. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολεμιδιών αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 8:30μ.μ. θα γίνει υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ  κ. ΒΑΡΝΑΒΑ   Την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα λειτουργήσει και κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό. (περισσότερα…)

Μόρφου Νεόφυτος: Τὰ δῶρα τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τὴν  Κυριακὴ πρὸ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ τῆς κοινότητος Πεδουλᾶ τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (13.9.2020). Ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16-20 Σεπτεμβρίου 2020

Εορτή του Αγίου Αναστασίου του Κυπρίου του εκ Περιστερωνοπηγής (16-09-2020) Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αναστασίου του Κυπρίου του εκ Περιστερωνοπηγής, το εσπέρας της Τετάρτης, 16 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6:00μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Οσίας Φωτεινής στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Θρονική Εορτή Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, εορτή του Αγίου Ηρακλειδίου Επισκόπου Ταμασέων, Προστάτου και Εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, πανηγυρίζει η Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό. Την Τετάρτη το εσπέρας και ώρα 6.00 μμ θα τελεστεί πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και την Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

Σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, δέχθηκε την επίσκεψη τού Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και του συνοδού αυτού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Λευκάρων. (περισσότερα…)