Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί (9 Ιανουαρίου 2022)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί (9 Ιανουαρίου 2022)

Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου Καϊμακλίου, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, τον οποίον πλαισίωσαν οι ιερείς της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Μάριος Δημητρίου και Οικονόμος π. Χρύσης Σαββίδης, καθώς και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην εορτή των Θεοφανείων που ακόμα διανύουμε, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, ημέρα που έχουμε την Απόδοση της Εορτής, δηλαδή την ολοκλήρωσή της. Αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή που διαβάστηκε, επισήμανε την προτροπή και πρόσκληση του Υιού και Λόγου του Θεού, «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. δ΄ 17). Πρόσκληση και προετοιμασία την οποία ήδη έκανε ενωρίτερα και ο Πρόδρομος, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο μέγιστος των Προφητών. Επίσης, μίλησε για το προνόμιο αλλά και την ευθύνη που έχει ο κάθε Χριστιανός σήμερα, ο οποίος ζει την ευλογία του Θεού και βιώνει το λόγο του Ευαγγελίου: «Ὁ λαὸς ὁ καθήμενος ἐν σκότει φῶς εἶδε μέγα, καὶ τοῖς καθημένοις ἐν χώρᾳ καὶ σκιᾷ θανάτου φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς» (Ματθ δ΄ 16). Ο Χριστιανός που μετέχει στα Μυστήρια της Εκκλησίας, και ιδιαίτερα στη Θεία Λειτουργία, αγιάζει τη ζωή του και δέχεται τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Καλούμαστε όλοι να ζήσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών από αυτή τη ζωή, επειδή η επουράνια Βασιλεία δεν είναι μόνο μια προσδοκία της μέλλουσας και αιώνιας ζωής. Κάθε ώρα και στιγμή καλούμαστε να αξιολογούμε την πορεία μας, έτσι ώστε να ζούμε την παραδείσια χαρά από εδώ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε, μαζί με τα Μνημόσυνα της ενορίας, και το Μνημόσυνο του μακαριστού Στυλιανού Παπαδόπουλου, καθηγητή Πατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2012.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post