Προσκύνημα στη χάρη της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας (28.07.2024)

Προσκύνημα στη χάρη της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας (28.07.2024)

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, οι εκτοπισμένοι της Κυθρέας και μαζί τους κι άλλοι Χριστιανοί, πορεύθηκαν με τα αφιερώματα και τα τάματά τους στη χάρη της Αγίας Μαρίνας, στην κωμόπολη της Κυθρέας, το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου 2024. Ο σημερινός ήταν ο 10ος Εκκλησιασμός από το 1974.

Τελέστηκε Αγιασμός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ακολούθησαν οι εορτές και τα μνημόσυνα.

Οι πιστοί με ανάμεικτα συναισθήματα προσέφεραν τα απαραίτητα για την προετοιμασία του Εκκλησιασμού, καθώς και παννυχίδες, άρτους και κόλλυβα για την εορτή της Αγίας Μαρίνας μεθεορτίως και για μνημόσυνα πάντων των τελειωθέντων κληρικών και λαϊκών Κυθρεωτών.

Εν τω μέσω του Ναού τοποθετήθηκε η εικόνα της Αγίας Μαρίνας, την οποία οι πιστοί με ευλάβεια και δέος προσκυνούσαν ο καθένας προσευχόμενος και παρακαλώντας την Μεγαλομάρτυρα για τα δικά του αιτήματα και για όλους τους ανθρώπους εγγύς και μακράν ευρισκόμενοι.

Της ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τον Πρωτ. π. Ανδρέα Ζορπά και τον Διάκονο π. Ανδρεά Ματέι.

Το χορό των ψαλτών πλαισίωσαν οι Στυλιανός Σωτηρίου και Παντελής Παντελίδης.

Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι ανέλαβαν τον ευπρεπισμό του ναού και την οργάνωση του Εκκλησιασμού.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στην ευλογία των Αγίων μας, και ιδιαίτερα των Αγίων της Κυθρέας με πρώτη τη σήμερον τιμώμενη Αγία Μαρίνα τη Μεγαλομάρτυρα, η οποία κατατρόπωσε τις μηχανές του αρχέκακου διαβόλου, με την αφοσίωσή της στο Νυμφίο της Εκκλησίας, καθώς και την ταπείνωση και την αγάπη της προς τον συνάθρωπό της.

Αναφέρθηκε ο Επίσκοπος στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ο οποίος ήρθε στα ημέτερα για τη σωτηρία μας. Έπαθε, εσταυρώθη οικειοθελώς και ανέστη τριήμερος ως παντοδύναμος Θεός. Αυτού η φιλανθρωπία και το έλεος μάς κρατούν στον καθημερινό βίο, με τις πρεσβείες της Παναγίας Χαρδακιωτίσσης και όλων των Αγίων Ιεραρχών, Μαρτύρων και Οσίων της Κυθρέας.

Ο Εκκλησιασμός ολοκληρώθηκε με λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Όλοι ευχαρίστησαν την Αγία και την παρακάλεσαν να πρεσβεύει για την πατρίδα μας και όλη την ανθρωπότητα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μάς βοήθησαν για το σημερινό Εκκλησιασμό στην πατρώα γη της Κυθρέας.

Από την Εκκλησιαστική Επίτροπο Αγίας Μαρίνας Κυθρέας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post