ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΝΑΒΑΣ"

Ο Βασίλειος Γ. Βάρσκι 1701 -1747 και το έργο του

Συμβολή στην κυπριακή ιστοριογραφία των μέσων του 18ου αιώνα Το κατ' εξοχήν περιεχόμενο της ιστοριογραφίας αναμφίβολα οριοθετούν πλείστα όσα αντικείμενα άμεσου πληροφοριακού υλικού.  Μεταξύ αυτών σημαίνουσα θέση κατέχει η διά του γραπτού λόγου καταχώρηση των περιηγητικών εντυπώσεων διαφόρων ταξιδευτών.  Η  περιγραφική παρουσίαση  των δεδομένων μιας ιστορικά προγενέστερης εποχής από μέρους συγκεκριμένου καταγραφέα, ενεργεί αναγωγικά στο έργο της σύγχρονης ιστορικής έρευνας.  Ειδικά δε, όταν η σύνθεση αυτή χαρακτηρίζεται για την αρτιότητα της περιγραφής, την ακριβολόγο παρατηρητικότητα, την αντικειμενικότητα των κρίσεων, τότε μπορεί δικαιωματικά να καταταχθεί μεταξύ των πηγών πρωτογενούς ιστορικού υλικού. Τα όσα [...]

Τελετή Αποφοίτησης Ιεροσπουδαστών Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας»

Το απόγευμα τής Πέμπτης, 24 Ιουνίου 2021, με την προσέλευση, κληρικών και λαϊκών πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας». Η τελετή έλαβε χώρα στη δυτική είσοδο, στα προπύλαια της Σχολής. (περισσότερα…)

Τιμήθηκαν οι πρώην Διευθυντές, Έφοροι και Καθηγητές της Ιερατικής Σχολής Κύπρου

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, με την προσέλευση Ιεραρχών, πολλών κληρικών και λαϊκών πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας». Η τελετή έλαβε χώρα στη δυτική είσοδο, στα προπύλαια της Σχολής. (περισσότερα…)

Τελετή λήξεως των μαθημάτων της Ιερατικής Σχολής Απόστολος Βαρνάβας

Τελετή λήξεως των μαθημάτων της Ιερατικής Σχολής Απόστολος Βαρνάβας

Η Ιερατική Σχολή Απόστολος Βαρνάβας διοργάνωσε, την Παρασκευή ,13 Ιουνίου 2014, στον προαύλιο χώρο της εισόδου της σχολής, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και στην παρουσία αρκετού κόσμου, την καθιερωμένη τελετή λήξεως των μαθημάτων, της σχολικής περιόδου 20013 - 20014. (περισσότερα…)