Οι εκτοπισμένοι των Γενάγρων εόρτασαν το Γενέσιον της Θεοτόκου (9 Σεπτεμβρίου 2018)

Οι εκτοπισμένοι των Γενάγρων εόρτασαν το Γενέσιον της Θεοτόκου (9 Σεπτεμβρίου 2018)

Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Τσακκιλερού στη Λάρνακα, όπου οι πρόσφυγες της κατεχόμενης κοινότητας Γενάγρων συνήχθησαν για να εορτάσουν το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μίλησε για το θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής και για τη μεγάλη σημασία που έχει στη ζωή του κάθε χριστιανού η συμμετοχή στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας. Επίσης, μίλησε στους παρόντες για τα Γέναγρα και παρακάλεσε τους γονείς και τους παππούδες να μεταφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την αγάπη και τη νοσταλγία για την πατρική τους γη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας και επιστροφής στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας. Στο τέλος τελέστηκαν και Μνημόσυνα πάντων των κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών των Γενάγρων.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σύναξη των συγχωριανών.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

*****************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Γενάγρων και το Κοινοτικό Συμβούλιο Γενάγρων καλούν τους εκτοπισμένους συγχωριανούς να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, στον Συνοικισμό Τσακκιλερού στη Λάρνακα.

Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Θα ακολουθήσει δέηση, για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας και ιερά μνημόσυνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πανήγυρη μπορούν οι πρόσφυγες από τα Γέναγρα να επικοινωνήσουν με την Εκκλησιαστική Επίτροπο κα Αργυρή Ανδρέου στο τηλ. 99177946.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής: Παύλος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Φούλιας, Αργυρή Ανδρέου, Ιάκωβος Ιακώβου και Γεώργιος Αβραάμ.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Γενάγρων.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post