Εγκαίνια ψηφιδωτού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Β΄Τεχνική Σχολή

Εγκαίνια ψηφιδωτού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Β΄Τεχνική Σχολή

Ο Άγιος Κασσιανός στην Β΄ Τεχνική Σχολή

Ο Άγιος της Κύπρου που γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο της Μεσογείου. Ταξίδεψε με τα πρωτόγονα μέσα της εποχής του (4ου και 5ου αιώνα) προς τα πνευματικά κέντρα της έκφρασης του χριστιανισμού κατοχυρώνοντας την ορθόδοξη πίστη.

Το ψηφιδωτό, το οποίο κοσμεί την είσοδο της Β΄ Τεχνικής Σχολής στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε μεσα στα πλαίσια του μαθήματος Θρησκευτικών από τον Πρωτ. Δημοσθένη Δημοσθένους και τους μαθητές του. Είναι ύψους σχεδόν δύο μέτρων και και στην εκτέλεσή του χρησιμοποιήθηκε η τεχνοτροπία της ψηφοθεσίας όπως είναι γνωστή ιδιαίτερα στην εποχή των πρώτων χριστιανικών αιώνων.

Τα εγκαίνια του ψηφιδωτού θα τελεστούν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄ την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 9.30 π.μ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Συνέδριο για τη σημασία του ψηφιδωτού αλλά και την πνευματική οφέλεια της διδασκαλίας του Αγ. Κασσιανού. Σ’ αυτό θα μιλήσουν προς τους μαθητές – συνέδρους η Διευθύντρια της Β΄ Τεχνικής Σχολής κ. Ελενα Τζυρκαλλή, ο Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κουρούνι από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapiensa, ο Ιερολ. π. Σωκράτης Ανδρέου Δρ. Θεολογίας και ο Πρωτ. Δημοσθένης Δημοσθένους, θεολόγος της Σχολής.

Το όλο έργο όπως και το συνέδριο τελούν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Print Friendly

Share this post