Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Χρέος τιμής προς το Μητροπολίτη Ηλείας κυρό Αθανάσιο

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Χρέος τιμής προς το Μητροπολίτη Ηλείας κυρό Αθανάσιο

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, μνήμη του Αγίου Αθανασίου πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου της Αμαλιάδας, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αμαλιάδας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ηλείας κ. Γερμανού, Καισαριανής κ. Δανιήλ του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εορταζομένου αγίου Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Ακόμη, τρισάγιο στη Φραγκαβίλλα Αμαλιάδος επί του τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το μεσημέρι της Πέμπτης 18ης Ιανουαρίου συμαπαραστατούμενος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού του Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ, του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανάσιου και του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Χρέος τιμής, όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Αθανάσιο, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη φιλοξενία των 415 παιδιών της Κύπρου στην Ηλεία κατά τα αιματηρά γεγονότα της τουρκικής εισβολής της Κύπρου το 1974.

Επίσης, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ήλιδος (Αμαλιάδας) κ. Χρίστος Χριστοδουλόπουλος, απένειμε στο Μακαριώτατο τον ύψιστο τίτλο τιμής της πόλεως και στη συνέχεια παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

 Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαβάστε επίσης «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας»

 

Print Friendly

Share this post