Εορτασμός Παναγίας της Κωμοπόλεως Λύσης της Μεσαορίας (7-8 Σεπτεμβρίου 2025)
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι ή Εκκλησιαστική Επιτροπή της κατεχόμενης κωμοπόλεως Λύσης Μεσαορίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης προσκαλούν τους Λυσιώτες και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του Γενεσίου της Θεοτόκου, 7-8 Σεπτεμβρίου 2025.
Το εσπέρας της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου 2025 στις 18.00, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου.
Κατά τον Εσπερινό θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Λύσης “Γιάγκος Σουρουλλάς”.
Επίσης, με τις ευλογίες της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, θα μεταφερθεί η διασωθείσα θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Λύσης από τον Άγιο Γεώργιο Αγλαντζιάς, όπου εφημερεύει ο Λυσιώτης ιερέας π. Γεώργιος Καπαρής.
Τη Δευτέρα, ανήμερα της Εορτής, 8 Σεπτεμβρίου 2025, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό προισταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.
Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Κατεχόμενης Κωμοπόλεως Λύσης
