Ευχετήριες Επιστολές του Μακαριωτάτου στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό Ελλάδος για τα Χριστούγεννα 2012

Ευχετήριες Επιστολές του Μακαριωτάτου στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό Ελλάδος για τα Χριστούγεννα 2012

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος απέστειλε προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και προς την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά τις ακόλουθες ευχετήριες επιστολές, αντίστοιχα:

 1. «Αυτού Εξοχότητα
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια
Προεδρικό Μέγαρο
Αθήνα

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνουμε προς την Υμετέρα αγαπητή Εξοχότητα, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της ανατολής του νέου έτους 2013, τις εγκάρδιες ευχές μας για πλούσιες τις ευλογίες και την ενίσχυση του εν Βηθλεέμ γεννηθέντος Χριστού.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της ενανθρώπησης του Χριστού, ότι «μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός!», ας αποτελεί στις μεγάλες δυσκολίες της πορείας του Έθνους μας αστείρευτη πηγή θάρρους, δύναμης και ενίσχυσης.

Ευχόμαστε, ακόμη, όπως ο ενανθρωπήσας Χριστός ευλογήσει, ώστε κατά το νέο έτος 2013 να αποκατασταθούν η ελευθερία και η δικαιοσύνη σε όλη την έκταση της νήσου μας και όπως συνεορτάσουμε την απελευθέρωση του υπό κατοχή βορείου τμήματος της Κύπρου μας.

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά και ευλογημένα!

Με όλη μας την αγάπη και την εκτίμηση 

†Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ».

2. «Α. Ε. Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Κύριο Αντώνη Σαμαρά
Μέγαρο Μαξίμου
Αθήνα

Εξοχώτατε και αγαπητέ μας κ. Πρωθυπουργέ,

Δεχθείτε, παρακαλούμε, τις εκ μέσης καρδίας ευχές μας, όπως ο τεχθείς Χριστός ευλογεί και ενισχύει την Υμετέρα αγαπητή Εξοχότητα στο υψηλό έργο Αυτής, επ’ αγαθώ της Μητέρας Πατρίδας και του αδελφού Ελληνικού λαού. 

Διαβεβαιώνουμε, ότι η Εκκλησία της Κύπρου και ο Κυπριακός λαός γενικότερα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Ελλαδιτών αδελφών μας και τους συμπαραστεκόμαστε στις δύσκολες τούτες στιγμές της ιστορικής τους πορείας.  

Ευχόμαστε, ακόμη, όπως το νέο έτος 2013 αποβεί το έτος δικαίωσης του κοινού μας αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της μαρτυρικής νήσου μας.

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά, χαρούμενα και καρποφόρα!

Με τη βαθιά μας αγάπη και εκτίμηση

†Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ».

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
     21 Δεκεμβρίου 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post