Ευχές της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Παπούλιας

Ευχές της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος απέστειλε προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια
Αθήνα – Ελλάδα

Εξοχώτατε και αγαπητέ μας κ. Πρόεδρε,

Επ’ ευκαιρία της ένδοξης εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, απευθύνουμε προς την Υμετέρα αγαπητή Εξοχότητα τα πλέον θερμά συγχαρητήρια της Εκκλησίας της νήσου μας και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ευχόμαστε όπως ο όπου γης Ελληνισμός αντλεί δύναμη και ενίσχυση από το ηρωικό εκείνο πνεύμα της αντίστασης, κατά της φασιστικής εισβολής, και της αυταπάρνησης, που επέδειξαν οι απαράμιλλοι Έλληνες στρατιώτες στην Πίνδο. Το ζητούμενο είναι όπως και η σημερινή πορεία του Έθνους δώσει κατάφαση στην ένδοξή μας ιστορική παράδοση και κληρονομιά.

Κάτω απ’ αυτά τα δεδομένα, είμαστε βέβαιοι ότι η Μητέρα Πατρίδα θα ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα και τις δυσκολίες, που υπάρχουν, και όλοι μαζί θα φτάσουμε, με τη βοήθεια του Θεού, και στη δικαίωση της νήσου μας, με την απελευθέρωση της τουρκοκατεχόμενης γης μας και την επιστροφή των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες.

Με τις θερμές μας ευχές και την αγάπη μας
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
28 Οκτωβρίου 2010.

4111

Print Friendly, PDF & Email

Share this post