Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Κύπρος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Κύπρος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα»

Συστάσεις και υποδείξεις κάνει ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας προς την Αθήνα, με φόντο το πραγματικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Αναγνωρίζει, καταρχήν, την ιδιαίτερα σκληρή στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, λέγοντας ωστόσο πως και η χώρα δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «βλέπω μια απαράδεχτη κατάσταση, αλλά φταίνε και οι αδελφοί. Όπως έγινε με εμάς που οι πάντες έκλεβαν το κράτος και στην Ελλάδα επί δεκαετίες ολόκληρες κλέβουν και το κράτος και τον πολίτη. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Για αυτό ήρθαμε σε αυτή την αλγεινή οικονομική κατάσταση, γιατί όλοι θέλουν μίζες, θέλουν να μην πληρώνουν φόρους. Το κράτος πως θα σταθεί χωρίς να πληρώνει κανείς φόρους και όταν κλέβουν το κράτος επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να τα αφήσουν πίσω».

Έμμεσο πλην σαφές το μήνυμα πως η Κύπρος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα.

«Από αυτούς εξαρτάται αν η χώρα θα βγει σύντομα από τα οικονομικά αδιέξοδα, όπως το ίδιο έγινε με εμάς. Είπα πολλές φορές και το πιστεύω πως ο λαός μας στην Κύπρο ξέρει να ζει και με τα πολλά και με τα λίγα και ξέρει να κάνει και μια δουλειά και δεύτερη και Τρίτη. Έχει νεύρο να σταθεί στα δικά του πόδια και πιστεύω ότι πολύ σύντομα εμείς θα βγούμε από αυτά τα οικονομικά αδιέξοδα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα».

Εξέφρασε τέλος την ευχή όπως βρεθεί συμφωνία.

Πηγἠ: LiveNews

Print Friendly, PDF & Email

Share this post