Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην επετειακή εκδήλωση του απελευθερωτικού μας Αγώνα 55-59

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην επετειακή εκδήλωση του απελευθερωτικού μας Αγώνα 55-59

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΒΜΟΥΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΟΚΑ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

Με αισθήματα θαυμασμού στρέφομε σήμερα τους νοητούς οφθαλμούς τής ιστορικής μας μνήμης προς τον ένδοξο απελευθερωτικό μας Αγώνα τού 55-59 και με ευγνωμοσύνη αναπολούμε όλους εκείνους, οι οποίοι με αυτοθυσία έγραψαν με το αίμα τους το έπος τής ΕΟΚΑ.

Η έννοια τής Ελευθερίας είναι όντως ένα ύψιστο αγαθό. Δοσμένο με αγάπη από τον Θεό προς τον άνθρωπο. Ο κυπριακός λαός ταύτισε το νόημα τής ζωής του με το ουράνιο τούτο δώρο. Οι αγώνες του για τη διατήρηση ή και ανάκτηση τής ελευθερίας βυθίζονται στα βάθη τού ιστορικού του γίγνεσθαι.

Επομένως, δεν θα ήταν δυνατό ο Κυπριακός λαός να ανέχεται την υποδούλωσή του στον οιονδήποτε κατακτητή∙ και ιδιαίτερα στους Άγγλους με τους οποίους πολέμησε μαζί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για τη προάσπιση τού πολύτιμου τούτου αγαθού τής ελευθερίας των λαών.

Τούτο το αναφαίρετο δικαίωμα τού κυπριακού λαού για ελευθερία το αναγνώρισε και ο Άγγλος πρωθυπουργός, ο Ουΐνστων Τσιώρτσιλ, όταν ήταν υφυπουργός Αποικιών και επισκέφτηκε την Κύπρο από τις 9 έως 13 Οκτωβρίου 1907. Σε προσφώνησή του προς τους Έλληνες Κυπρίους αντιπροσώπους δήλωσε σαφώς.

Διαβάστε όλο το χαιρετισμό εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post