Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην τελετή «Εθνική Αιμοδοσία Νέων Κύπρου 2014»

ΕΘΝΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΕΩΝ 2014

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην τελετή «Εθνική Αιμοδοσία Νέων Κύπρου 2014»

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ « ΕΘΝΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΕΩΝ 2014» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΩΤΗΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟ.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014.

Με αισθήματα χρέους χαιρετίζομε την τελετή τής αιμοδοσίας,  που οργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION σε συνεργασία με όλους τους αρμοδίους κρατικούς φορείς με τον τίτλο ΕΘΝΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΕΩΝ, η οποία εφέτος είναι αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια, στη μνήμη τής Σώτηας Ιωάννου και τού αειμνήστου υπουργού Συγκοινωνιών και Προέδρου τού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Τάσου Μητσόπουλου.

Η κάθε αιμοδοσία για την Εκκλησία είναι πράξη ιερή. Θα έλεγα πολύ απλά ότι αποτελεί το κορύφωμα τής ΑΓΑΠΗΣ για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Δίδεις το πιο ζωτικό μέρος τού εαυτού σου, το αίμα σου, για να ζήσει ο άγνωστος συνάνθρωπός σου, που αγωνιά αναμένοντάς το. Και  συ το δίδεις πρόθυμα, με τη σκέψη ότι η ζωή τού κάθε συνανθρώπου σου είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να έχει ο καθένας μας στον κόσμο τούτο. Για τούτο ανενδοίαστα επαναλαμβάνουμε ότι η αιμοδοσία είναι μια ύψιστη συνειδητή χριστιανική πράξη αγάπης.

Αναμφίβολα η εσωτερική ικανοποίηση, η χαρά και η τιμή που νοιώθει ο κάθε αιμοδότης είναι ουράνια. Βιώνει σ’ όλο του το μεγαλείο το κάλλος τής χριστιανικής μας θρησκείας, η οποία τόσο πολύ εύστοχα χαρακτηρίστηκε ως η θρησκεία τής ΑΓΑΠΗΣ.

Επί πλέον η αιμοδοσία ψυχολογικά μάς ανάγει στον ιδρυτή τής πίστεώς μας Ιησού Χριστό, ο οποίος εκουσίως προσέφερε επί του Σταυρού το πανάχραντο Αίμα Του για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους και για την «εις ουρανούς αποκατάστασίν» του.

Επομένως, όταν ο αιμοδότης προσέρχεται για να επιτελέσει την ιερή αυτή πράξη σκεπτόμενος ότι επιτελεί ένα ύψιστο χριστιανικό χρέος, είναι λογικό να νοιώθει ότι δικαιώνει τη χριστιανική του ιδιότητα και εσωτερικά ότι ανάγει τον εαυτό του στις αιθέριες σφαίρες τού θείου κάλλους.

Συγκινούμεθα βαθύτατα από το γεγονός ότι η εφετινή αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη Σώτηα Ιωάννου, την κοπέλα που έχασε τη ζωή της στα 25 της χρόνια, νικημένη από την επάρατη νόσο τής λευχαιμίας.  Αναλογιζόμεθα τον πόνο των Γονέων και των Συγγενών της και τους εκφράζουμε τη συμπάθειά μας και τα αισθήματα τής αγάπης μας.

Συγκινούμεθα επίσης και από την απόφαση τής Επιτροπής να αφιερώσει την εφετινή αιμοδοσία και στον αείμνηστο Υπουργό Συγκοινωνιών και Πρόεδρο τού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας,  Τάσο Μητσόπουλο,ο οποίος  στο σύντομο διάστημα τής υπουργικής του θητείας έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατέψει τους νέους μας από τον  αιμοβόρο Μολώχ τής ασφάλτου.

Διάπυρες αναβαίνουν προς τον Κύριο οι ευχές μας, όπως αναπαύσει τις ψυχές και των δύο και όπως προστατεύσει τους νέους μας από κάθε αναπάντεχη ασθένεια και από τους κινδύνους που καθημερινά ελλοχεύουν σε κάθε ξεκίνημα τού αυτοκινήτου τους.

Συγχαίρουμε θερμά τα αξιότιμα Μέλη τής Επιτροπής τού μη κερδοσκοπικού οργανισμού REACTION YOUTH FOR THE PREVENTATION και ιδιαίτερα τον πρόεδρο αυτής κύριο Μάριο Σταύρου καθώς και όλους τους αιμοδότες για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και τους ευχόμεθα από κέντρου καρδίας, όπως ο Κύριος ευλογεί τα έργα τους και τους καταξιώνει να προσφέρουν κάθε χαρά στους πονεμένους συνανθρώπους μας.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Μετ’ ευχών εγκαρδίων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post