Mία κοινωνία αν θέλει να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες θα πρέπει να επενδύσει στην παιδική ηλικία

Εγκαίνια του Β΄ Δημοτικού και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Μακεδονίτισσας.

Mία κοινωνία αν θέλει να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες θα πρέπει να επενδύσει στην παιδική ηλικία

Την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, τέλεσε μαζί με την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη τα Εγκαίνια του Β΄ Δημοτικού και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Μακεδονίτισσας.

Προηγήθηκε  Αγιασμός από το Θεοφιλέστατο και τους Ιερείς των Ενοριών Αγίου Παντελεήμονος και Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας. Ακολούθως, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, εκφώνησε τον Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, επίδωσε την Εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στη Διευθύντρια, το προσωπικό και τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου.

Επίσης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης, Δρ Κώστα Αναστασίου τιμητική πλακέτα με το ακόλουθο κείμενο-αφιέρωμα: «Τιμής Ένεκεν στην Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο Β΄, σε ένδειξη εκτίμησης και αγάπης για την προσφορά Του προς την Παιδεία του τόπου μας και τη σίτιση των απόρων μαθητών των Εκπαιδευτηρίων της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης. Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014».

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

 ========================================================

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝΤΟΥ Β’ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ

2 Μαΐου 2014

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα το Β΄ Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας. Πρόκειται για ένα νέο χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες διδακτικές απατήσεις και στον οποίο θα διαμορφωθεί ένα μαθησιακό περιβάλλον ανοιχτό και ευέλικτο, που θα διευκολύνει την μαθησιακή προσπάθεια και θα συμβάλει στη γνωστική, κοινωνική, συναισθηματική και φυσική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Και τούτο, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν το επίπεδο, τα ενδιαφέροντά τους, τις ανάγκες τους και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν.

Η προσχολική εκπαίδευση είναι εξίσου σημαντική με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θέτει τις βάσεις, όχι μόνο ως προς τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ως προς την ομαλή κοινωνικοποίηση και την απόκτηση δεξιοτήτων, που ακολουθούν τα παιδιά μας σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ως Εκκλησία, ότι μία κοινωνία αν θέλει να διαμορφώσει σωστές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες τους πολίτες της και με σίγουρη επιτυχία, τότε, θα πρέπει να επενδύσει σε αυτήν την παιδική ηλικία μαθαίνοντας και καλλιεργώντας στα παιδιά μας τον σωστό τρόπο της Πίστεως και της ζωής, του τιμίου αγώνος για κάθε τι το αγαθό, καθώς και την Ορθόδοξη Παράδοση μας, τις αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις συγχαίρουμε θερμά τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε, ακόμη, προς την Σχολική Εφορεία Έγκωμης και τον Σύνδεσμο Γονέων. Επιθυμούμε, τέλος, να προσφέρουμε μία εικόνα του Κυρίου μας στο διδακτικό Προσωπικό του σχολείου και προς τα παιδιά, ως ένα ορατό σημείο της σημερινής ημέρας και της σημερινής πνευματικής ευλογίας, με τις ευχές μας, όπως ο Κυρίος χαρίζει σε όλους, πλούσιες τις ευλογίες και τις δωρεές Του.

      Ευχέτης προς Κύριον

Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
2 Μαΐου 2014.

 

Διαβάστε το χαιρετισμό του Μακαριωτάτου εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post