Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου

Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών εκδήλωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων γόνιμης προσφοράς στα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου.

Παρέστησαν και μίλησαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, οι πρόεδροι της ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ. Κύριος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Περσιάνης.

Την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος μετέφερε στην Διευθύντρια Δρ. Μαρία Μιχαηλίδου και όλα τα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου τις ευχές και την πατρική αγάπη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ακολούθως ανέγνωσε τον Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου.

Ο Χαιρετισμός της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ακολουθεί στη συνέχεια:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

  

Απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό πατρικής αγάπης με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια δημιουργικής πορείας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Αντικρίζουμε στα πρόσωπα των Διευθυντών, των Προϊσταμένων, των λειτουργών του Ινστιτούτου, όλων αυτών που το υπηρέτησαν διαχρονικά, καθώς και στα πρόσωπα των εκλεκτών συνεργατών και υποστηρικτών του έργου του την αφοσίωση και την αγάπη για την παιδεία του τόπου και ειδικότερα για τον εκπαιδευτικό που αιματοδοτεί τα σχολεία της Κύπρου μας.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της μακροπρόθεσμης δυναμικής της κάθε χώρας, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ανταγωνιστικότητα και κοινωνική συνοχή. Η αριστεία και η καινοτομία σε όλα τα επίπεδα είναι πια από τα ζητούμενα της παγκόσμιας κοινωνίας. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω, από την αρχή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας πάντοτε με συνέπεια δράσεις που αφορούν στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα από την επιμόρφωση, την έρευνα, τις στοχευμένες δράσεις για αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος. Η προσφορά του μέχρι τώρα είναι αδιαμφισβήτητη και τόσο η Πολιτεία και η Εκκλησία, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα αναγνωρίζουν το πολυσχιδές έργο του.

Είμαστε σίγουροι ότι οι απαιτήσεις των καιρών και οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και γενικότερα της εκπαίδευσης θα αποτελέσουν προκλήσεις για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τους λειτουργούς του, έτσι ώστε να  επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις τους για ακόμα μια πιο δυναμική και αποτελεσματική συμβολή στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας στο παρόν και στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας, απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στήριξαν πολυτρόπως και εργάστηκαν με αγάπη και συνέβαλαν με φιλοτιμία στην διοργάνωση αυτής της σεμνής τελετής για τη μεγάλη ωστόσο προσφορά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Μνημονεύουμε και ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του πρώτου Διευθυντή του Ινστιτούτου Ιωάννη Κουτσάκου. Ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση  σε όλους τους άλλους εκλεκτούς επιστήμονες που διετέλεσαν Διευθυντές του Ινστιτούτου και ιδιαίτερη δύναμη στη Διευθύντριά του Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου, για να ανταποκριθεί στις τόσες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής, οδηγώντας το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε ακόμα πιο δημιουργικούς δρόμους.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, ευχόμαστε με την βοήθεια του Θεού, κάθε επιτυχία στο έργο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Ο Θεός μαζί σας! Ευχαριστούμε.

Ευχέτης προς Κύριον
† Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
3 Δεκεμβρίου 2013.

Έκθεση φωτογραφιών

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post