Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου στην Ετήσια Γεν. Συν. της Παγκύπριας Σχ. Γονέων

Παγκύπρια Σχολή Γονέων

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου στην Ετήσια Γεν. Συν. της Παγκύπριας Σχ. Γονέων

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, στην οποία παρέστη και εκφώνησε το Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ακολουθεί ο Χαιρετισμός της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου:

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
9 Μαρτίου 2013

Αγαπητοί μας,

Με πολλή χαρά, και ανταποκρινόμενοι σε παράκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς όλους σας, με την ευκαιρία της σημερινής Ετήσιας Τακτικής Γενικής σας Συνέλευσης.

 Κατά γενική ομολογία, ο ρόλος και η προσφορά σας ως Γονέων τόσο στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, όσο και στη μόρφωση και διάπλασή τους σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, είναι πρωτεύοντες. Άλλωστε, το πρόβλημα της σωστής ανατροφής, της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των νέων μας, αποτελεί απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για την προκοπή της κοινωνίας μας, και γενικότερα για την ευτυχία του κόσμου ολόκληρου. Γι’ αυτό και σας συγχαίρουμε θερμά για την τεράστια συμβολή σας και τους ανεκτίμητους κόπους και θυσίες σας, στους οποίους υποβάλλεστε για τα παιδιά σας.

 Τονίζουμε, ότι η κοινωνία και η Πατρίδα μας είχαν πάντοτε, και έχουν και σήμερα, ανάγκη από καλούς νέους. Από νέους, που διακρίνονται για την αγάπη τους προς την Πατρίδα και το σεβασμό τους προς την Εκκλησία. Από αυτούς διεξήχθηκαν όλοι οι εθνικοί μας αγώνες και σ’ αυτούς στηρίχθηκε η μέχρι σήμερα εθνικοθρησκευτική μας επιβίωση.

 Εδώ ακριβώς είναι που τίθεται το χρέος και η ευθύνη όλων, προπάντων, όμως, εσάς των Γονέων. Να προσφέρουμε, δηλαδή, προς τους νέους μας όλα εκείνα τα ηθικοπνευματικά εφόδια, που θα τους κρατήσουν όρθιους στη ζωή, με φρόνημα αγωνιστικό που αρμόζει στο νεανικό τους σφρίγος.

 Είμαστε βέβαιοι ότι, ως Γονείς, αντιλαμβάνεστε την τεράστια σημασία που είχε -και έχει- η πίστη στο Θεό. Σε μια εποχή, κατά την οποία η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση απειλεί άμεσα και την κοινωνική συνοχή και τον πνευματικό μας πολιτισμό, η σκέψη που γυροφέρνει στο νου κάθε γονιού είναι το μέλλον των παιδιών του σ’ αυτό τον ταραγμένο και αποπροσανατολισμένο -κυρίως πνευματικά- κόσμο. Σ’ αυτή ακριβώς την σκέψη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μόνο που μπορεί να ανάψει φως ελπίδας είναι η πίστη στον φιλάνθρωπο Θεό. Γιατί μόνο Αυτός, που είναι πέρα και πάνω από κάθε «κρίση», μπορεί να μας φωτίσει το δρόμο για έξοδο από τη δική μας εσωτερική -πρωτίστως- και οικονομική και κοινωνική -κατ’ επέκταση- κρίση. Σ’ αυτή, λοιπόν, την εποχή, όπου η ανεργία οδηγεί στην αποδυνάμωση της νεανικής δημιουργικότητας και στην απογοήτευση και η ανέχεια στην απελπισία, το μόνο ασάλευτο στήριγμα είναι η ελπίδα στο Θεό, που μπορεί να δώσει ώθηση στα παιδιά μας για ζωή και δημιουργία.

 Υπογραμμίζουμε ότι, η Εκκλησία, όπως καλά γνωρίζετε, ήταν -και είναι- πάντοτε ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα της μόρφωσης και της πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας των παιδιών μας, οι οποίοι και σε τελευταία ανάλυση αποτελούν και το μέλλον του τόπου μας. Γι’ αυτό συμμετέχει στις αγωνίες και στους αγώνες σας για τα παιδιά σας, που είναι και δικά της παιδιά, αλλά και θα συνεχίσει και στο μέλλον να προσφέρει σ’ αυτούς, με τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει, τα αναγκαία πνευματικά εφόδια, θωρακίζοντάς τα από τους κάθε μορφής κινδύνους, που τους απειλούν, και βοηθώντας τα να βρίσκονται και να βαδίζουν πάντοτε στο δρόμο της αρετής.

 Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζουμε και πάλι τη σημερινή σας Γενική Συνέλευση και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες της.

                                                                    Ευχέτης προς Κύριον

                                                                  Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
9 Μαρτίου 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post