Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου στους Συνδέσμους Γονέων Δημ. Σχολείων

βιβλία

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου στους Συνδέσμους Γονέων Δημ. Σχολείων

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, στην οποία παρέστη και εκφώνησε το Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ακολουθεί ο Χαιρετισμός της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ 22η ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
8 Μαρτίου 2013

Αγαπητοί μας Γονείς,

 Με την ευκαιρία της σημερινής 22ης ετήσιας χοροεσπερίδας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας, απευθύνουμε προς όλους σας τον εγκάρδιο χαιρετισμό της αγάπης μας.

Συγχαίρουμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει και εφέτος την καθιερωμένη, πλέον, ετήσια χοροεσπερίδα σας, αλλά πολύ περισσότερο χαιρόμαστε για την απόφασή σας, όπως τα έσοδα της εκδήλωσης διατεθούν για τη βοήθεια απόρων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι χρήζουν άμεσης οικονομικής στήριξης. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που η Πατρίδα και ο λαός μας διερχόμαστε, η απόφασή σας αυτή δείχνει τα αισθήματα ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς αγάπης που σας διακρίνουν.

 Αναμφίβολα, τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία σε όλους εσάς τους γονείς, που καθημερινά αγωνίζεστε σκληρά για τον επιούσιο άρτο και την προκοπή των παιδιών, να συναντηθείτε μεταξύ σας, να μοιραστείτε τις χαρές, τις έγνοιες και τις ανησυχίες σας, αλλά και να αλληλοενισχυθείτε και αλληλοστηριχθείτε στον καθημερινό ανήφορο της ζωής.

Υπογραμμίζουμε, ακριβώς εδώ, την τεράστια σημασία, την οποία η αποδίδουμε στους σπουδαίους παράγοντες της ανατροφής, της μόρφωσης, της ψυχικής καλλιέργειας και της ηθικοπνευματικής συγκρότησης των νέων μας σε τέλειους ανθρώπους και σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, όπως ο Χριστός θέλει τους ανθρώπους. Όπως γίνεται αντιληπτό, τον πρωτεύοντα ρόλο και τη μέγιστη ευθύνη για την ανατροφή και τη μόρφωση των παιδιών σας σηκώνετε      -και πρέπει να σηκώνετε- στους ώμους σας σεις οι Γονείς.

Από τη δική μας πλευρά, σας βεβαιώνουμε ότι συμμετέχουμε στις έγνοιες και στις αγωνίες σας και μοιραζόμαστε μαζί σας τους φόβους και τις ανησυχίες σας για το μέλλον και την ευτυχία των παιδιών σας, τα οποία, σε τελική ανάλυση, είναι και δικά μας παιδιά, παιδιά της Εκκλησίας. Με κάθε κόστος θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε καμιά οικογένεια του τόπου μας, να μην στερείται τουλάχιστον το καθημερινό της φαγητό.

Ευλογούμε, επίσης, τους κόπους, τους μόχθους, τους ίδρωτες και τις θυσίες, που όλοι σας κάνετε για το καλό και την προκοπή των παιδιών σας. Προσευχόμαστε, ακόμη, για σας, αλλά και για τα παιδιά σας, ώστε ο Θεός να σας ενισχύει στα έργα σας και να σας στηρίζει στις ευγενείς σας προσπάθειες. Άλλωστε, η προσδοκώμενη επιτυχία των παιδιών σας θα είναι και επιτυχία της κοινωνίας μας, της ημικατεχόμενης Πατρίδας μας, αλλά ευρύτερα και του κόσμου ολόκληρου.

 Απευθύνοντας προς όλους σας εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής, ευχόμαστε όπως ο Κύριος σας ευλογεί, ώστε να συνεχίσετε και στο μέλλον την πολύτιμη προσφορά σας, σκέπει και στηρίζει όλους σας στη ζωή και στους αγώνες σας, και σύντομα χαρίσει και στην Κύπρο μας την δικαίωσή της.

 Με αυτές τις σκέψεις θερμά συγχαίρουμε όλους σας και ευχόμαστε κάθε ευλογία από το Θεό σε σας και στα παιδιά σας.

Ευχέτης προς Κύριον
ο Κύπρου Χρυσόστομος

 Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
8 Μαρτίου 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post