Μακαριώτατος: Εδώ και χρόνια η Άγκυρα μιλά για δύο κράτη στην Κύπρο

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Μακαριώτατος: Εδώ και χρόνια η Άγκυρα μιλά για δύο κράτη στην Κύπρο

Δεν του προκαλούν έκπληξη οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ.  Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι είναι πολύ καλά γνωστές οι θέσεις της Άγκυρας. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Μακαριώτατος υπέδειξε ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία μιλά ξεκάθαρα για δυο κράτη στην Κύπρο.

Κάλεσε τέλος την πολιτική ηγεσία του τόπου να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα, ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αυτό που επιθυμεί, δηλαδή η δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Ανησυχία και για το θέμα των εκποιήσεων σε σχέση με το θέμα των εκποιήσεων, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τους βουλευτές να μην επιτρέψουν στις τράπεζες, μέσω του επίμαχου νομοσχέδιου, να πωλούν με ευκολία τα ακίνητα του κόσμου, ο οποίος έπεσε θύμα της κρίσης.

Τόνισε μάλιστα ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει ένα σωστό νόμο και ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι σκληρές με αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν. «Πρέπει να δοθεί χρόνος σε εκείνους που έχουν χάσει τις δουλειές τους, καθώς και σε εκείνους που δεν έχουν εισόδημα ή οι επιχειρήσεις τους έχουν κλείσει», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή:  philenews

Print Friendly, PDF & Email

Share this post