Νέα έκκληση από Αρχιεπίσκοπο όπως προστατευθούν οι φτωχοί απο τις εκποιήσεις

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Νέα έκκληση από Αρχιεπίσκοπο όπως προστατευθούν οι φτωχοί απο τις εκποιήσεις

Νέα έκκληση από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο προς πάσα κατεύθυνση, όπως προστατευθούν από εκποιήσεις ακινήτων, οι φτωχοί άνθρωποι και οι μικροί επιχειρηματίες που λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν λόγω της  κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Σημείωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο μέχρι να αποκτήσουν εισοδήματα για να πληρώσουν.

Κληθείς να σχολιάσει, τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το νομοσχέδιο που θα διέπει τις εκποιήσεις των ενυπόθηκων ακινήτων, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο επίλογος αυτών των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.

“Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προστατευθούν οι φτωχοί άνθρωποι, εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους, εκείνοι που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γι αυτό και η Κυβέρνηση πρέπει να εγκύψει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να δώσει χρόνο ώστε να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, να κινηθεί το χρήμα και να μπει στις τσέπες αυτών των ανθρώπων για να ανταποκριθούν και αυτοί στις υποχρεώσεις τους”, ανέφερε.

“Είπα πολλές φορές ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, αυτοί που δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”, συνέχισε τονίζοντας ότι “εκείνοι που έχουν χρήματα οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα”.

“Αν δεν ανταποκριθούν, αυτούς τους αξίζει να γίνουν και εκποιήσεις”, συμπλήρωσε επανατονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν εκποιήσεις από το φτωχό κόσμο.

Η Εκκλησία  έχει κατά κόρον ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και εύχεται οι εμπλεκόμενοι να ακούσουν τη φωνή της Εκκλησίας και να μην πηγαίνει σε ώτα μη ακουόντων, είπε καταλήγοντας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε στις ερωτήσεις στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στον `Αγιο Νικόλαο Στέγης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post