Αν έχουμε πίστη, θα ανατείλουν καλύτερες μέρες

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αν έχουμε πίστη, θα ανατείλουν καλύτερες μέρες

Στην πίστη ατομική και συλλογική και στην ενότητα, ως αναγκαίες προϋποθέσεις για αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά στον κυπριακό Ελληνισμό, αναφέρθηκαν από τον Πεδουλά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Οι επικεφαλής του κράτους και της Εκκλησίας βρέθηκαν στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Προόδου του Τιμίου Σταυρού της κοινότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος τέλεσε τη Θεία λειτουργία έδωσε απο άμβωνος το έναυσμα, ερμηνεύοντας τα λόγια του Θεανθρώπου προς τους Αποστόλους, ότι αν είχαν πίστη κόκκου σινάπεως θα μπορούσαν να μετακινήσουν βουνά, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προέκτεινε και στο θέμα της ενότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «Χρειάζεται πίστη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο μικρό πολίτη… Υπάρχουν κίνδυνοι στην οικονομία και το εθνικό… αλλά αν έχουμε πίστη κόκκου συνάπεως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Βεβαίως και θα ανατείλουν καλύτερες μέρες, είμαι αισιόδοξος. Ο λαός μας έχει δύναμη να ξεπερνά τις δυσκολίες.»

«Όπως είπε και ο Μακαριότατος είναι σημαντικό να έχουμε πίστη συνάπεως αλλά είναι σημαντικό να συνενώσουμε δυνάμεις… Επιβάλλεται η συστράτευσης όλων Κυβέρνησης και κομμάτων… Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διχόνοια αυτό που απαιτείται είναι η συνένωση δυνάμεων. Εν τη ενώση η ισχύς.» δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε και η προτροπή του προκαθημένου της Εκκλησίας προς τον πρόεδρο να διαπραγματεύεται πέραν του εφικτού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου δήλωσε επίσης ότι «Να διαπραγματευόμαστε ολίγον κάτω από το ανέφικτο και πολύ πάνω από το εφικτό… Να διαπραγματευόμαστε με πίστη, με υπομονή και προγραμματισμό…»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «Είναι για αυτό που αξιοποιώντας το πλέγμα συμμαχιών με χώρες με επιρροή στη κατοχική δύναμη, με αξιοποίηση της παρουσίας μας στην ΕΕ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κινητικότητα που θα οδηγήσει στην λύση…»

Αναφερόμενος στους κατοίκους του Πεδουλά ο πρόεδρος Αναστασιάδης τους διαβεβαίωσε πως δεν ξέχασε τη δέσμευση που τους έδωσε σε σχέση με το Γυμνάσιο της κοινότητας. Κάτι που όπως υπέδειξε ισχύει και για όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Αν και κάποιοι εξακολουθούν να το χλευάζουν, εγώ επιμένω να δεσμεύομαι και αν εξαιρέσουμε τις κρίσιμες αποφάσεις όπου μπροστά στον εθνικό κίνδυνο επιλέχθηκε το ωφέλιμο, όσα είναι στο πρόγραμμα θα τηρηθούν» είπε ο Αναστασιάδης

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την σύζυγο του και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος γευμάτισαν με τα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου και άλλους παράγοντες του Πεδουλά.

Του Κυριάκου Πομηλορίδη

Print Friendly, PDF & Email

Share this post