Αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου της Μητροπόλεως Τριμυθούντος

Μητρόπολη Τριμυθοὐντος

Αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου της Μητροπόλεως Τριμυθούντος

Σε ομιλία του στην εκδήλωση ανέφερε ότι σύντομα αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολις Τριμυθούντος το οποίο αποφασίστηκε να κτιστεί στο Δάλι. Ο Δήμος Ιδαλίου θα καταστεί εκκλησιαστική και πνευματική πρωτεύουσα 35 Δήμων και κοινοτήτων της περιοχής. Το μέγαρο της Μητρόπολης Τριμυθούντος θα ανεγερθεί στο χώρο όπου στεγαζόταν το Συμβούλιο Βελτιώσεως Ιδαλίου και το κοινοτικό νοσοκομείο Ιδαλίου, κοντά στον ποταμό Γυαλιά. Σε δηλώσεις του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τόνισε ότι θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη του Ιδαλίου. «Θα είναι ένα όμορφο μέγαρο που θα είναι το πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Τριμυθούντος».

Για να αρχίσουν οι εργασίες θα πρέπει, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ο Δήμος Ιδαλίου να ολοκληρώσει κάποιες προεργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν. «Μόλις ο Δήμος Ιδαλίου είναι έτοιμος να κάνει τις διαφοροποιήσεις, εμείς είμαστε έτοιμοι για τις εκσκαφές. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα προηγήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι όταν αναζητήθηκε χώρος για να ανεγερθεί το μέγαρο της Μητρόπολης Τριμυθούντος αποφασίστηκε να κτιστεί στο Ιδάλιο το οποίο παρουσίαζε μεγάλη ανάπτυξη. «Αντιληφθήκαμε ότι το Ιδάλιο πολύ σύντομα θα ξέφευγε από τα όρια μιας κωμόπολης και θα γινόταν μια πόλη με μεγάλη έκταση. Αποφασίσαμε το Ιδάλιο να γίνει η πρωτεύουσα της νέας εκκλησιαστικής περιφέρειας Τριμυθούντος». Το Ιδάλιο υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται. «Συμβάλουμε και εμείς στην ανάπτυξη της περιοχής» επεσήμανε ο Κύπρου Χρυσόστομος και τόνισε ότι η Εκκλησία βρίσκεται στη διάθεση των τοπικών αρχών του Ιδαλίου. «Η συνεργασία μας με το Δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές θα συνεχίσει να είναι άψογη για το καλό των πολιτών, για το καλό της Κύπρου» είπε τέλος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι τα σχέδια της νέας Μητρόπολης Τριμυθούντος είναι έτοιμα εδώ και καιρό.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post