Δηλώσεις Μακαριωτάτου περί «αλλαγής στάσης του στο Κυπριακό» και «αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Δηλώσεις Μακαριωτάτου περί «αλλαγής στάσης του στο Κυπριακό» και «αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών»

Για το θέμα «αλλαγής στάσης στο Κυπριακό»

Κατηγορηματικά απέρριψε ο Αρχιεπίσκοπος τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για την αλλαγή στάσης του στο Κυπριακό. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι του προκαλεί έκπληξη η ξαφνική μεταστροφή του κ. Χρυσοστόμου, αφήνοντας αιχμές για την άδεια που παραχωρήθηκε για το ηλιοθερμικό πάρκο, το οποίο θα γίνει σε γη της Εκκλησίας.

Απαντώντας στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του ΡΙΚ, ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πουλούσα το εθνικό θέμα για πέντε παλιοπαράδες». Δεν θα το έκανα ποτέ συμπλήρωσε. Εξήγησε ότι το ηλιοθερμικό πάρκο άλλοι είναι που θα το κάνουν και πως η Εκκλησία θα παίρνει το ενοίκιο για τη γη η οποία τους παραχωρείται. Η Εκκλησία συμπλήρωσε, είχε και άλλες προσφορές για αξιοποίηση της γης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ξεκαθάρισε ότι δεν πιέστηκε από κανένα κόμμα για τη υιοθέτηση της στάσης του στο Κυπριακό «δεν θα έπαιζα το παιχνίδι κανενός» είπε συγκεκριμένα. Επανέλαβε ότι πήρε απόψεις από συνταγματολόγους και διεθνολόγους οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται θέμα παρθενογένεσης.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να βρεθεί στο ίδιο χαράκωμα με το ΑΚΕΛ, απάντησε θετικά, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και του συνομιλιτή.

Αν δεν στηριχθεί ο Πρόεδρος σε αυτή την προσπάθεια συμπλήρωσε, τότε θα οδεύουμε προς συνομοσπονδία.

******************

Για το θέμα των «αποκρατικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών»

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων των ημικρατικών έχει συμφωνηθεί μεταξύ τρόικας και προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Πρόσθεσε ότι «ήταν απαίτηση της τρόικας και δεν το αποφάσισε  νυν κυβέρνηση αλλά συμφωνήθηκε με την προηγούμενη. Τους ημικρατικούς τους χειριζόταν η εκάστοτε κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι «από άποψη υπαλληλικού προσωπικού, έγιναν μαμούθ και δεν μπορεί εις βάρος του φορολογούμενου να υπάρχουν αχρείαστοι».

Αν χρειάζονται 100 πώς μπορεί να υπάρχουν 200 υπάλληλοι, διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε ότι «ακόμα και στην Αρχιεπισκοπή, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την άνοια που είχε ο προηγούμενος αρχιεπίσκοπός».

Δυστυχώς, είπε ο μακαριότατος, στα τελευταία χρόνια της ζωής του τον εγκατέλειψε η μνήμη του με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλάσιοι υπάλληλοι στην Αρχιεπισκοπή από από όσους χρειάζεται η αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι «είμεθα εκκλησία και δεν θα ήθελα να χάσει κανένας τη δουλειά του όμως έχουμε ανθρώπους εδώ που δεν κάνουν τίποτε όμως στο τέλος του μήνα παίρνουν  τον μισθό τους»

Print Friendly, PDF & Email

Share this post