Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για επιβίωση του Ελληνισμού

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για επιβίωση του Ελληνισμού

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013, μετά το μνημόσυνο, στην Εκκλησία Φανερωμένης της Λευκωσίας, του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των άλλων κληρικών και λαϊκών που απαγχονίστηκαν ή σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου 1821, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ενότητα του λαού θα βοηθήσει στο να ξεπερασθούν τα προβλήματα και να επιβιώσει ο Ελληνισμός.

«Όσον ολίγοι και αν είμαστε», δήλωσε ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους, «η επανάσταση του 1821 μάς δίδει θάρρος και μας δείχνει το δρόμο ότι και οι ολίγοι, όταν το πιστέψουν, μπορούν να νικήσουν».

«Για αυτό», είπε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ποτέ δεν ήμαστε πολλοί αλλά πάντοτε ολίγοι και, όταν είμεθα ενωμένοι, μεγαλουργούμε».

«Αυτή είναι η ευχή μου», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προσθέτοντας πως εύχεται όπως «ο Ελληνισμός να ενωθεί πραγματικά και τότε δεν θα έχει να φοβηθεί κανέναν», αλλά «θα βγούμε από πάνω» και «θα επιβιώσουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post