ΚΖ΄ Συνέδριο Χ.Ε.Κ.Ε.: Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος Γ΄

ΚΖ΄ Συνέδριο Χ.Ε.Κ.Ε.

ΚΖ΄ Συνέδριο Χ.Ε.Κ.Ε.: Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος Γ΄

Πρόσκληση – Πρόγραμμα

Η Χριστιανική Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων (ΧΕΚΕ) διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11.00΄ π.μ., στο Κέντρο «Μακεδονίτισσα», στη Λευκωσία, το 27ο Συνέδριό της, με θέμα: «Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος Γ΄: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του (1913-2013)».

Χαιρετισμούς προς αυτό θα απευθύνουν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.

Εισηγήσεις θα κάνουν, κατά σειρά, οι κύριοι:

  • Κωστής Κοκκινόφτας, Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου, με θέμα “Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και η Ιερά Μονή Κύκκου”.
  • Πέτρος Παπαπολυβίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα: “Η συμβολή του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην προετοιμασία του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα (1950-1955)”.
  • Ανδρέας Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με θέμα: “Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος Γ΄ και ΕΟΚΑ (1955-1959).
  • Ανδρέας Μιτσίδης, Διευθυντής Γραφείου αείμνηστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, με θέμα: “Το εκκλησιαστικό και εθνικό έργο του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ (1950-1977)”.

Είσοδος ελεύθερη.

Λευκωσία, 7 Ιανουαρίου 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post