Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου στη Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου στη Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

 

Κύριε Πρόεδρε τής ΚΟΕ,
Κύριοι Επίσημοι,
Πολυαγαπητοί μας αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Αν πριν από λίγες μέρες παρακολουθήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και τιμής για τις εξαιρετικές επιδόσεις των αθλητών μας και νοιώσαμε βαθιά  χαρά για το αργυρό μετάλλιο τού Παύλου Κοντίδη, τώρα θα παρακολουθήσουμε τις ευγενικές και αγωνιστικές προσπάθειες τής Καρολίνας Πελενδρίτου στην κολύμβηση, τού Αντώνη Αρέστη στο στίβο και τού Ευριπίδη Γεωργίου στην σκοποβολή, με τα πιο θερμά αισθήματα τής αγάπης μας και με τις διάπυρες ευχές μας για την επίτευξη των υψηλών τους στόχων.

Η συμμετοχή τής μικρής μας πατρίδας στους παραολυμπιακούς αγώνες, αυτή καθ’ εαυτή μάς γεμίζει με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Γνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες που σωματικά αντιμετωπίζουν οι αθλητές μας. Το γεγονός όμως ότι δεν κάμπτονται απ’ αυτές αλλά με υψηλό το φρόνημα και με πνεύμα αγωνιστικό συνεχίζουν να προπονούνται και να διεκδικούν τον κότινο τής νίκης, αυτή και μόνο η αγωνιστική προσπάθεια αποτελεί αφ’ εαυτής νίκη τής ψυχής και τού πνεύματος έναντι τής σωματικής αδυναμίας.

Γι’ αυτό τον λόγο στεκόμαστε απέναντι στα παιδιά αυτά με πολλή αγάπη και θαυμασμό. Τους συγχαίρουμε εκ των προτέρων για το αγωνιστικό τους πνεύμα και τους ευχόμεθα κάθε επιτυχία στις ευγενικές τους επιδιώξεις.

Τονίζουμε, βεβαίως, δια μία ακόμη φορά. Στους αγώνες πάντα προσερχόμεθα με πίστη και δυναμισμό διεκδικώντας τη νίκη και το πρωτείο αλλά έχουμε και κατά νουν τη σοφή συμβουλή των προγόνων μας, που καλλιέργησαν το υψηλό ολυμπιακό ήθος. «ΟΥ ΤΟ ΝΙΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Με αυτές τις σκέψεις και με αυτά τα συναισθήματα εκφράζω και πάλιν την αγάπη μου και τον θαυμασμό μου προς την Καρολίνα, τον Αντώνη και τον Ευριπίδη και τους εύχομαι από τα βάθη τής ψυχής μου κάθε επιτυχία στις ευγενικές τους επιδιώξεις. Θέλω να γνωρίζουν ότι ηθικώς και ψυχολογικώς είμαστε δίπλα τους, όπως πιστεύω είναι και όλος ο Κυπριακός λαός.

Εκφράζω επίσης τα συγχαρητήριά μου προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη τής Παραολυμπιακής Επιτροπής καθώς και προς τους Προπονητές και τους Συνοδούς των αθλητών μας για το έργο που τόσο συνειδητά επιτελούν.

Καλές επιτυχίες και ο Θεός μαζί Σας.

      Μετ’ ευχών εγκαρδίων

       † ο Κύπρου Χρυσόστομος

Εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
Τη Δευτέρα, 20η  Αυγούστου 2012.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post