Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου στην εκδήλωση του Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Πείνας

Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου στην εκδήλωση του Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Πείνας

“Με πολλή χαρά απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς τους αγαπητούς συνδαιτυμόνες του αποψινού δείπνου. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα της πείνας είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία. Εκατομμύρια είναι σχετικά οι συνάνθρωποί μας -μικροί και μεγάλοι- που στερούνται της αναγκαίας τροφής και υποσιτίζονται. Υπογραμμίζουμε, μάλιστα, ότι χιλιάδες απ’ αυτούς πεθαίνουν καθημερινά, γιατί ακριβώς δεν έχουν ένα ποτήρι γάλα να πιούν, ή ένα πιάτο φαγητό να χορτάσουν την πείνα τους. Και δυστυχώς, λόγω και της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα τούτο θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο στις μέρες μας.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας συνεχίζει για χρόνια τώρα την ωραία πρωτοβουλία του για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, που λιμοκτονούν και αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της πείνας και του θανάτου.  Το αποψινό αυτό Φιλανθρωπικό Δείπνο της Αγάπης αποτελεί ζωντανή έκφραση της αγάπης  του Πανεριωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου και αγαπητού εν Χριστώ αδελφού κ. Χρυσοστόμου, και γενικότερα του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, προς τους όπου γης συνανθρώπους μας, οι οποίοι ζουν μέσα σε συνθήκες αθλιότητας, ανείπωτης φτώχειας, πείνας και δυστυχίας.

Εκφράζοντας σχετικά την ικανοποίησή μας, γιατί η παρουσία της Κύπρου σ’ αυτήν τη διεθνή σταυροφορία υπήρξε -και συνεχίζει να είναι- πολύ σημαντική, συγχαίρουμε θερμά το Δοικητικό Συμβούλιο, και γενικότερα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Καταπολέμιση της Μάστιγας της Πείνας, για το θεάρεστο έργο της φιλανθρωπίας που με ζήλο και αγάπη επιτελούν.

 Ευχόμαστε, τέλος, όπως ο Αναστάς Χριστός επιστέφει με κάθε επιτυχία τους ευγενείς και υψηλούς στόχους και προσδοκίες τους.

Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
3 Μαΐου 2011″.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post