Επίσημη Τελετή Επίδοσης των Ετήσιων Βραβείων της ΠΟΕΔ (2010)

Π.Ο.Ε.Δ.

Επίσημη Τελετή Επίδοσης των Ετήσιων Βραβείων της ΠΟΕΔ (2010)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ)

Με πολλή χαρά απευθύνουμε εγκάρδιο Χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς όλους, κατά την Επίσημη αυτήν Τελετή Επίδοσης των Ετήσιων Βραβείων της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).

Αξιόλογο, πράγματι, υπήρξε το έργο και η προσφορά των αγαπητών μας κ.κ. Παναγιώτη Περσιάνη, Παιδαγωγού, Μάρκου Στασουλλή, Ζωγράφου, Αντώνη Πιλλά, Ποιητή, και Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Ποιητή, καθώς επίσης και των αειμνήστων Ανδρέα Κουρτέλλα και Θεοδότου Κάνθου. Γι’ αυτό και δίκαια και επάξια η ΠΟΕΔ τους τιμά απόψε. Όλοι τους εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και ξεχωριστή φιλοτιμία και συνέβαλαν σημαντικά στην πνευματική και πολιτιστική πρόοδο και άνοδο του τόπου μας.

Αναμφίβολα, η αποψινή Τελετή αποτελεί αναγνώριση και ηθική επιβράβευση της πολυετούς προσφοράς τους και του αγαστού έργου τους στην κυπριακή κοινωνία.

Ο Απόστολος Παύλος μας πληροφορεί ότι «διαιρέσεις χαρισμάτων εἰσί» (Α΄ Κορ. ιβ΄, 4). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και οι τιμώμενοι απόψε έλαβαν από τον Δοτήρα των Χαρισμάτων Θεό άλλος το χάρισμα της παιδαγωγικής κατάρτισης και προσφοράς, άλλος το χάρισμα της Ζωγραφικής, άλλοι το χάρισμα της ποίησης και ούτω καθ’ εξής.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ικανοποίηση, γιατί και οι επτά τιμώμενοι υπήρξαν γενικά ακάματοι πνευματικοί εργάτες, αλλά και εκφραστές της ψυχής του λαού μας. Με τα έργα τους, πρώτα απ’ όλα τίμησαν τους εαυτούς τους, ύστερα προέβαλαν την πατρίδα μας και, τέλος, απέβησαν ακούραστοι οργανωτές και συντηρητές μιας καθ’ όλα αξιόλογης και αξιέπαινης πνευματικής και πολιτιστικής επίδοσης.

Γνωρίζοντας πολύ καλά, και εκτιμώντας βαθύτατα, το έργο και την προσφορά των τιμωμένων, εκφράζουμε προς αυτούς τα θερμά μας συγχαρητήρια και τους επιδαψιλεύουμε τις ευλογίες της Εκκλησίας. Ευχόμαστε, επίσης, όπως ο Θεός τους χαρίζει δύναμη, υγεία και ενίσχυση, ώστε να συνεχίσουν και στο μέλλον το σπουδαίο έργο και τη σημαντική προσφορά τους. Προσευχόμαστε, ακόμη, όπως ο Κύριος αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων σε σκηνές δικαίων.

Να συγχαρούμε, όμως, πρέπει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ για την ωραία αυτήν πρωτοβουλία του να διοργανώσει την αποψινή αυτήν Επίσημη Τελετή Επίδοσης των Ετήσιων Βραβείων της Οργάνωσης. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις και Τελετές, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα στους κρίσιμους τούτους καιρούς ημικατοχής που διερχόμαστε, έχουν ξεχωριστή σημασία και σπουδαιότητα. Και τούτο, γιατί τονώνουν το αγωνιστικό φρόνημα και ενισχύουν την πίστη του λαού στη δικαίωση της πατρίδας μας και στην εθνικοθρησκευτική επιβίωσή μας στη γη των πατέρων του.

Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζουμε και πάλι την Τελετή και ευχόμαστε όπως ο Κύριος ευλογεί, φωτίζει και ενισχύει όλους προς συνέχιση και στο μέλλον λαμπράς της πνευματικής παραγωγής και της πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας. Ευχαριστούμε.

Ευχέτης προς Κύριον

                                        +ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
19 Νοεμβρίου 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post