Χαιρετισμός Μακαριωτάτου μέσω εφημ. “Η Φωνή μας” της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου μέσω εφημ. “Η Φωνή μας” της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας

Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2010-2011, απευθύνουμε προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, προς τους Εκπαιδευτικούς μας, προς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, και γενικότερα προς όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Σχολείων Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, τον εγκάρδιο χαιρετισμό της αγάπης μας, μαζί με τις ολόθερμες πατρικές μας ευχές για καλό χειμώνα και κάθε επιτυχία στους νέους αγώνες που τους αναμένουν.

Η συμβολή της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας στην προαγωγή των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων υπήρξε, και συνεχίζει και σήμερα να είναι, πολύμορφη και πολυσήμαντη. Μικρό δείγμα της προσφοράς της αυτής αποτελεί και η έκδοση της ανά χείρας εφημερίδας της «Η Φωνή μας», η οποία από την αρχή της κυκλοφορίας της κέρδισε την αγάπη και την εκτίμησή μας.

Εις τα πρόσωπα όλων, όσοι εργάζονται και υπηρετούν την Εκπαίδευση, και γενικότερα την Παιδεία του τόπου μας, χαιρετίζουμε τους πρωτεργάτες της κοπιώδους προσπάθειας για μάθηση και πρόοδο. Όλοι τους είναι άξιοι των συγχαρητηρίων και των επαίνων μας, τόσο για την αγάπη και την αφοσίωση τους προς το έργο της μάθησης, όσο και για το ζήλο, με τον οποίο καθημερινά προσπαθούν να εκπληρώνουν με συνέπεια στο ακέραιο τα καθήκοντα και την αποστολή τους.

Ασφαλέστατα, το μεγάλο χρέος του λαού μας σήμερα είναι η συστράτευση στον κοινό αγώνα ενάντια στον Τούρκο εισβολέα. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι και η Εκπαίδευση αποτελεί βασική μορφή του αγώνα μας. Και τούτο, γιατί η επιτυχία, ή όχι, του μεγάλου στόχου της δικαίωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το όλο σχολικό έργο και από τα εγκύκλια μαθήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος. Μέσω αυτών, μεταλαμπαδεύονται οι αξίες της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μετουσιωνόμενες σε δύναμη συστράτευσης και αντίστασης, με στόχο την απελευθέρωση της σκλαβωμένης μας γης.

 Κάτω απ’ αυτά τα δεδομένα, τα Σχολεία μας, και γενικότερα η Εκπαίδευση και η Παιδεία μας, αποτελούν από τη μια μεριά την παρήγορη ελπίδα για ένα ευτυχέστερο μέλλον του λαού και της νήσου μας, και από την άλλη συνιστούν την Κιβωτό της επιβίωσής μας και ως Ελλήνων και ως Χριστιανών στη γη των πατέρων μας.

Διαβεβαιώνουμε όλους, επ’ ευκαιρία, ότι η Εκκλησία, και εμείς ο ίδιος προσωπικά, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να παρακολουθούμε με πολλή αγάπη και αυξημένο ενδιαφέρον την πορεία των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων, έτοιμοι για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και συμπαράστασης.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, συγχαίρουμε και πάλι την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας για το σημαντικό έργο και την πολύμορφη προσφορά της, και ευχόμαστε όπως ο Κύριος βοηθήσει, ώστε και το νέο σχολικό έτος 2010-2011 να αποβεί για όλους, όσοι εργάζονται και κοπιάζουν για προαγωγή του έργου της μάθησης, έτος συνέχισης της παιδευτικής παράδοσης του λαού μας, για το καλό της Εκπαίδευσης και της Παιδείας του τόπου μας, την προκοπή και την επιτυχία των μαθητών μας και τη δικαίωση του αγώνα μας.

                                                                   Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
29 Σεπτεμβρίου 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post