Εξελίξεις στη δερματολογία και αφροδισιολογία 2010

«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ 2010»

Εξελίξεις στη δερματολογία και αφροδισιολογία 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟ 2ο ΚΥΠΡΟΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ 2010»

 Με αισθήματα πολλής χαράς χαιρετίζουμε το δεύτερο Κυπροελλαδικό Συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνουν στη νήσο μας το Ελληνικό Κολλέγιο Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας και η Δερματολογική Εταιρεία Κύπρου και που έχει ως κεντρικό του θέμα: «Εξελίξεις στη Δερματολογία και Αφροδισιολογία 2010».

 Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, γιατί η επίσκεψη  στην Κύπρο διακεκριμένων Ελλαδιτών Ιατρών και η συμμετοχή τους στο Συνέδριο, αλλά γενικότερα και η συνεργασία τους με τους εδώ Κυπρίους συναδέλφους τους, αποτελεί σημαντική συμβολή από τη μια μεριά στην πρόοδο και προαγωγή της ιατρικής επιστήμης στον τομέα της Δερματολογίας και της Αφροδισιολογίας και από την άλλη στην περαιτέρω ενίσχυση των άρρηκτων αδελφικών δεσμών μεταξύ της νήσου μας και της Μητέρας Πατρίδας. Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι στους δύσκολους τούτους καιρούς, τους οποίους και ως Κύπρος και ως Ελλάδα διερχόμαστε, είναι όχι απλώς χρήσιμη, αλλά και αναγκαία, η συνεργασία και η ενότητα του καθόλου Ελληνισμού. Και ακριβώς, το σημερινό Κυπροελλαδικό Συνέδριο παρέχει αυτήν την ευκαιρία, η οποία επιστημονικά έχει την ιδιαίτερη χρησιμότητά της, αλλά και εθνικά είναι πολλαπλώς επωφελής.

 Βεβαίως, η Ιατρική σήμερα στη νήσο μας έχει σημειώσει ζηλευτά επίπεδα ανάπτυξης και προόδου. Προς τούτο, ο δίκαιος έπαινος και τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Πολιτεία, και ειδικότερα στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στους συμπατριώτες μας Ιατρούς.

 Παρά ταύτα, ως Εκκλησία εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την Ελλάδα, για την ιατρική περίθαλψη, την οποία αυτή με πολλή αγάπη και προθυμία πρόσφερε κατά καιρούς -στο παρελθόν- προς αρκετούς συμπατριώτες μας, και μάλιστα προς αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα 1955-1959, αλλά και προς σοβαρά τραυματίες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974 στη νήσο μας. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ιατρική περίθαλψη, την οποία η Μητέρα Πατρίδα συνεχίζει και σήμερα να μας προσφέρει ευκαιριακά και εξειδικευμένα. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εκκλησία και ο Κυπριακός Ελληνισμός είμαστε βαθιά ευγνώμονες τόσο προς αυτήν, όσο και προς τον αδελφό Ελληνικό λαό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι διάφορες δερματολογικές παθήσεις και τα άλλα αφροδισιολογικά προβλήματα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σοβαρότητα και στον τόπο μας. Γι’ αυτό και δικαιολογημένα συνεχείς και διαρκείς είναι οι προσπάθειες για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι η συνεχής παρακολούθηση της εκπληκτικής στις μέρες μας εξέλιξης και προόδου της Ιατρικής επιστήμης σε όλους γενικά τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, αποτελεί επιτακτικό καθήκον των αρμοδίων. Χρέος όλων γενικά των παραγόντων, που χειρίζονται το ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της υγείας του λαού, είναι η διασφάλιση των καλύτερων, σύμφωνα και με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

 Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί και το δεύτερο τούτο Κυπροελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο αποτελεί σπουδαία συμβολή προς την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη προώθηση και προαγωγή του θεάρεστου και ευγενούς αυτού στόχου της ιατρικής προσφοράς προς το λαό μας. Είμαστε βέβαιοι ότι το Συνέδριο, μέσα  από τις εισηγήσεις που θα γίνουν σ’ αυτό, αλλά και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών που θα ακουστούν στη διάρκεια των εργασιών του, θα συμβάλει καθοριστικά και καταλυτικά στην κατά το δυνατό πληρέστερη κατανόηση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων, που αφορούν στην Δερματολογία και Αφροδισιολογία, βάσει και των σημερινών εξελίξεων του 2010.

 Με πολλή χαρά καλωσορίζουμε στη νήσο μας τους διακεκριμένους Ελλαδίτες αδελφούς -εισηγητές και συνέδρους- προς τους οποίους και ευχόμαστε ευχάριστη και καρποφόρα την εδώ ολιγοήμερη παραμονή τους. Τονίζουμε, επ’ ευκαιρία, ότι η διοργάνωση του Συνεδρίου εδώ στη Λευκωσία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη νήσο μας. Μαρτυρεί, ακόμη, την αγάπη του Διοικητικού Συμβουλίου, και όλων γενικά των μελών του Ελληνικού Κολλεγίου Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, προς την Κύπρο και το λαό μας. Διπλά τους ευχαριστούμε, γιατί τα έμπρακτα τούτα αισθήματα της αγάπης τους αποτελούν, συν τοις άλλοις, και σπουδαία στήριξη και ενίσχυση στον αγώνα, που για τριανταέξι τώρα χρόνια διεξάγουμε κατά του Τούρκου εισβολέα, προς απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας, επανένωση της νήσου μας, επιστροφή των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες και δικαίωση.

 Θερμά συγχαίροντας τους διοργανωτές του Συνεδρίου, αλλά και όλους γενικά όσοι εργάστηκαν και κοπίασαν για την πραγματοποίησή του, επιδαψιλεύουμε  προς άπαντες τις ευλογίες της Εκκλησίας της νήσου μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες τούτου. Ευχαριστούμε.

                                                                           Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
24 Σεπτεμβρίου 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post