30χρονα Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών

Εικόνισμα

30χρονα Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου προς την εκδήλωση της Παγκύπριας  Οργάνωσης Τυφλών (Π.Ο.Τ.) επ’ ευκαιρία των 30χρονων της.

Αγαπητοί μας,

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά, χαρούμενα, ευλογημένα, φωτεινά και αναστάσιμα για όλους.

 Θερμά συγχαίρουμε την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων γόνιμης δράσης και προσφοράς της (1980-2010) προς το κοινωνικό μας σύνολο.

 Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, γιατί σε όλα αυτά τα χρόνια, η Οργάνωση περιέβαλε με πολλή θέρμη τους αγαπητούς και συμπαθείς αυτούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν οπτική αναπηρία. Χαιρόμαστε, ακόμη, γιατί μέσα από το σύνολο των προγραμμάτων της και των υπηρεσιών της, που προσφέρει, αλλά και με την όλη δραστηριότητά της, η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών αγωνίστηκε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική προώθηση και επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν τους τυφλούς συμπατριώτες μας.

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε προς τους συνανθρώπους μας αυτούς, οι οποίοι πάσχουν και υποφέρουν από τύφλωση, καθώς επίσης και προς τις οικογένειές τους, τη βαθιά μας αγάπη και συμπαράσταση. Τους διαβεβαιώνουμε, ακόμη, ότι ως Εκκλησία στεκόμαστε δίπλα τους, έτοιμοι να τους προσφέρουμε από καρδιάς όλη μας τη στήριξη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Χριστός, που θεράπευσε τον τυφλό του ιερού Ευαγγελίου, μας έδωσε φωτεινό και ζωντανό το παράδειγμα του πνευματικού χρέους για προσφορά αγάπης και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας αυτούς, οι οποίοι έχουν οπτική αναπηρία και είναι τυφλοί.

Διδακτική, όμως, είναι και η στάση του τυφλού εκείνου, τον οποίο θεράπευσε ο Χριστός. Είχε, δηλαδή, το θάρρος και τη δύναμη να υπερασπίσει με σθένος τον ευεργέτη του Χριστό. Μπορεί οι Φαρισσαίοι να μην ήθελαν να τον ακούσουν,        γι’ αυτό και «ἐξέβαλον αὐτόν ἔξω» (Ἰω. θ΄, 34). Παρά ταύτα, εκείνος δεν φοβήθηκε, ούτε λύγισε. Αντίθετα, πίστευσε στο Χριστό. Και, όταν αργότερα Τον συνάντησε και πάλι, δεν δίστασε να Τον προσκυνήσει και δημόσια. Τούτο το θάρρος, εκείνη η μαχητική στάση, αυτή η πίστη του τυφλού προς το Χριστό αποτελεί και για μας σήμερα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

 Με αυτές τις σκέψεις, συγχαίρουμε και πάλι την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών τόσο για τα τριαντάχρονά της, όσο και για την ωραία πρωτοβουλία της να διοργανώσει την αποψινή εκδήλωση.

 Απευθύνοντας εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς όλους, όσοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και παρευρίσκονται στον εορτασμό, εκφράζοντας έτσι την εκτίμηση και τη στήριξή τους προς την Οργάνωση, χαιρετίζουμε την εκδήλωση και ευχόμαστε όπως ο Αναστάς Χριστός χαρίζει μεν κάθε επιτυχία στην Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, ώστε να συνεχίσει και στο μέλλον το σημαντικό της έργο, ευλογεί δε και ενισχύει τόσο τους τυφλούς, και γενικά τα άτομα με οπτική αναπηρία, και τους οικείους τους, όσο και όλο γενικότερα το λαό μας στις ανηφοριές της ζωής. Ο Θεός μαζί σας!

Ευχέτης προς Κύριον

+Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
30 Απριλίου 2010.

——————————————————-

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ

Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 30,
2012 Στρόβολος,
Λευκωσία

Τ.Θ. 23511,
1684 Λευκωσία,
Κύπρος

Τηλέφωνα: +357 22813382, 22813383, 22813386

Τηλεομοιότυπο: +357 22 495395

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:  [email protected]

Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών (ΠΟΤ) ιδρύθηκε τον Ιούλη του 1980 από τους ίδιους τους τυφλούς.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post