Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου προς το Β΄ Συνέδριο Νέων: “Οι νέοι ρωτούν απαντήστε τους”

Β΄ Συνέδριο Νέων

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου προς το Β΄ Συνέδριο Νέων: “Οι νέοι ρωτούν απαντήστε τους”

Το εν λόγω Συνέδριο έγινε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο την 25η Νοεμβρίου 2009 και τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μάριου Καρογιάν. Σε αυτό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες ιδιωτικών και δημοσίων εκπαιδευτηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, μαθητές και μαθήτριες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολεγίων, οπλίτες της Εθνικής Φρουράς και σπουδαστές και σπουδάστριες της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Στο Συνέδριο παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Ακολουθεί ο Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου:

Θερμά συγχαίρουμε τα Περιοδικά Φοιτητικό Click και Μαθητικό Click για την ωραία πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν το δεύτερο Συνέδριο Νέων.

Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου θα δώσει των ευκαιρία για γόνιμους προβληματισμούς πάνω σε όλα τα ζητήματα, που θα τεθούν προς μελέτη και εξέταση. Θα συμβάλει, έτσι, στην προαγωγή των θεμάτων, που απασχολούν και ενδιαφέρουν τα νειάτα της νήσου μας.

Από τη δική μας μεριά, για μια ακόμη φορά τονίζουμε την αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον της Εκκλησίας, αλλά και το δικό μας προσωπικά, προς τους νέους του τόπου μας. Σ’ αυτούς, άλλωστε, στηρίζουμε τις ελπίδες μας για τη δικαίωση του αγώνα μας και την απελευθέρωση του κατεχόμενου σήμερα βόρειου τμήματος της νήσου μας.

Πόθος και προσδοκία μας είναι να βλέπουμε τους νέους μας να αναδεικνύονται σε μαχητές της ζωής και σε αγωνιστές της Πατρίδας. Θα μπορέσουν, έτσι, και οι ίδιοι να καταξιωθούν στην πορεία τους, αλλά και να συμβάλουν στην απελευθέρωση, στην πρόοδο και στην προκοπή της νήσου μας και στο ευτυχέστερο μέλλον του λαού μας.

Συγχαίροντας όλους τους συντελεστές του Συνεδρίου, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του.

Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
25 Νοεμβρίου 2009.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post