30χρονα Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή»

«Αλλαγή»

30χρονα Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή»

Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009, η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» εόρτασε τα 30χρονα της με εκδήλωση  στην «Αίθουσα Ηρώων» των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Βάλαμε γερά θεμέλια και συνεχίζουμε…1979-2009: 30 χρόνια ‘Αλλαγή’».

Εκ μέρους της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου παρέστη ο Θεοφ. Χωρεπίσκοπος Μεσορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος και εκφώνησε το χαιρετισμό του Μακαριωτάτου, που ακολουθεί.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ «ΑΛΛΑΓΗ»

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ», αγαπητό μας κ. Δημήτρη Ταλιαδώρο, για την ευγενή του πρόσκληση να χαιρετίσουμε τη σημερινή ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία των τριαντάχρονων της Κίνησης.

Αναμφίβολα, η συμπλήρωση τριάντα ετών από την ίδρυση της ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, το οποίο τιμά πρώτιστα όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν την ωραία ιδέα και εργάστηκαν για τη σύσταση της Κίνησης. Τιμά, όμως, ύστερα και όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της για την πολύχρονη συμβολή τους.

Η ενεργός παρουσία και η πλούσια  προσφορά της ΑΛΛΑΓΗΣ σε όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης μαρτυρεί, επιπλέον, το μεγάλο ζήλο, τη δημιουργική πνοή και το φιλοπρόοδο πνεύμα των κατά καιρούς Διοικητικών Συμβουλίων, μελών και υποστηρικτών της Κίνησης. Χαιρόμαστε, γιατί η Κίνηση Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης «ΑΛΛΑΓΗ» διαδραμάτισε -και συνεχίζει και σήμερα να διαδραματίζει- το δικό της υπεύθυνο και σοβαρό ρόλο, αναλαμβάνοντας, εκεί και όπου επιβάλλεται, και τις δικές της ευθύνες, στο βαθμό βέβαια που της αναλογούν. Εξ αφορμής, ακριβώς, και της επετείου των τριαντάχρονων της Κίνησης, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την όλη συμβολή της ΑΛΛΑΓΗΣ στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της προαγωγής των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης.

Η σημερινή, όμως, εκδήλωση  μας δίνει την ευκαρία να υπογραμμίσουμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Ότι δηλαδή ως Εκκλησία ζητούμε, και αναμένουμε, όπως η Κυπριακή Εκπαίδευση, πέρα από τη μάθηση και τη μόρφωση, που προσφέρει προς τους μαθητές, μεταδίδει συγχρόνως και ενσταλάζει στις τρυφερές και ευαίσθητες ψυχές τους και όλες εκείνες τις αξίες της χριστιανικής αρετής, της φιλοπατρίας και της αγάπης προς την ελευθερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Πολύ περισσότερο, γιατί, κατά γενική ομολογία, όσον αφορά και εις το εθνικό μας πρόβλημα, καταλυτική είναι η συμβολή της Εκπαίδευσης, και γενικότερα της Παιδείας, στη μεγάλη προσπάθεια όλων για ευόδωση του αγώνα του λαού μας ενάντια στον Τούρκο εισβολέα, ο οποίος για τριανταπέντε τώρα χρόνια, και στηριζόμενος στην υπεραριθμία του και στη δύναμη των όπλων του, συντηρεί την κατοχή  στο βόρειο τμήμα της νήσου μας και κρατεί διαιρεμένη την πατρίδα μας.

Συγχαίροντας την Κίνηση Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης «ΑΛΛΑΓΗ» τόσο για τα τριαντάχρονά της, όσο και για τη συστράτευσή της προς επίτευξη των ευγενών και υψηλών αυτών στόχων και προσδοκιών, ευχόμαστε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν και στο μέλλον τη γόνιμη και παραγωγική προσφορά τους.

Ευχέτης προς Κύριον

+Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
11 Νοεμβρίου 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post