Δεκαπεντάχρονα ΚΕΝΘΕΑ

ΚΕΝΘΕΑ

Δεκαπεντάχρονα ΚΕΝΘΕΑ

Το ΚΕΝΘΕΑ διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία των δεκαπεντάχρονών του. Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο, την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009. Κατά τη διάρκειά της τιμήθηκε ο πρωτεργάτης και πρώτος Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.

Παρακάτω ακολουθεί ο χαιρετισμός του Μακαριωτάτου:

“Με πολλή χαρά απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς το Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ), με την ευκαιρία και των δεκαπεντάχρονών του.

Η σημερινή ειδική εκδήλωση αποτελεί συμβολική έκφραση των αισθημάτων αγάπης, εκτίμησης και αναγνώρισης του πολύμορφου και πολυσήμαντου έργου, που το ΚΕΝΘΕΑ επιτέλεσε σε όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του, και μάλιστα στο πιο δύσκολο στις μέρες μας πρόβλημα, όπως είναι αυτό των ναρκωτικών, τα οποία απειλούν όχι μόνο το λαό μας, και μάλιστα τους νέους μας, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια κοινωνία.

Σε χρόνους και καιρούς κρίσιμους, από εθνική και πνευματική άποψη, το ΚΕΝΘΕΑ από την αρχή της ίδρυσής του μπήκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα του λαού μας. Διπλός υπήρξε -και είναι- ο στόχος του: Από τη μια μεριά, δηλαδή, έστρεψε την προσοχή του στο καίριο και σπουδαίο θέμα της πρόληψης, με τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση του λαού μας πάνω στους σοβαρότατους κινδύνους που διατρέχει από τη φοβερή αυτή μάστιγα των ναρκωτικών, και από την άλλη εργάστηκε με συνέπεια και συνέβαλε τα μέγιστα στο έργο της αποτελεσματικής θεραπείας όλων εκείνων, οι οποίοι έπεσαν στα δίκτυα των διαφόρων επιτηδείων και έγιναν ναρκομανείς.

Για το σπουδαίο αυτό και σημαντικό έργο, το οποίο κατά τα δεκαπέντε αυτά χρόνια επιτέλεσε το ΚΕΝΘΕΑ, δίκαια και επάξια δικαιούνται να αισθάνονται ικανοποίηση και υπερηφάνεια όλοι ανεξαίρετα οι πρωτεργάτες και συντελεστές του. Ως Εκκλησία, εκφράζουμε προς αυτούς τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας, μαζί με τη βαθιά μας αγάπη και εκτίμηση, για τη μεγάλη αυτήν προσφορά τους προς το κοινωνικό μας σύνολο.

Ιδιαίτερα, όμως, επιθυμούμε, με την ευκαιρία και της σημερινής εκδήλωσης, να εξάρουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη σημαντική συμβολή του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του ΚΕΝΘΕΑ, Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου και αγαπητού εν Χριστώ Αδελφού κ. Χρυσοστόμου. Κατά γενική ομολογία, στα δεκαπέντε αυτά χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του ΚΕΝΘΕΑ, ο Πανιερώτατος Άγιος Αδελφός υπήρξε, πράγματι, η ψυχή και ο ιθύνων νους του. Γι’ αυτό και επάξια κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση του λαού μας, αλλά μαζί και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του.

Αναμφίβολα, η αποχώρηση του Πανιερωτάτου Αγίου Κιτίου από την Προεδρία του ΚΕΝΘΕΑ δημιουργεί πολλές ευθύνες και μεγάλες υποχρεώσεις στο νέο Πρόεδρο, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής και αγαπητό εν Χριστώ αδελφό κ. Ησαΐα, τον οποίο, εν πάση περιπτώσει, διαβεβαιώνουμε για τη συνέχιση και στο μέλλον της έμπρακτης αγάπης και της συμπαράστασής μας, ηθικής και υλικής, προς το ΚΕΝΘΕΑ.

Με αυτά τα λίγα συγχαίρουμε και πάλι το ΚΕΝΘΕΑ για τα δεκαπεντάχρονά του, επευλογούμε το θεάρεστο έργο, που αυτό επιτελεί, και ευχόμαστε ολόψυχα συνέχιση και στο μέλλον της γόνιμης δράσης και προσφοράς του, για το καλό και την προκοπή της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Ευχέτης προς Κύριον
+Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
6 Νοεμβρίου 2009.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post