Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στο Συνέδριο του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959

Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στο Συνέδριο του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959

“Θερμά συγχαίρουμε το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, το οποίο συνδιοργανώνει, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959, το σημερινό Συνέδριο.

Το θέμα, που θα απασχολήσει το Συνέδριο -«Το Επικοινωνιακό Σύστημα του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959. Κεντρικοί Σύνδεσμοι»-, είναι εν πολλοίς άγνωστο, αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Δεν αμφιβάλλουμε ότι, μέσα από τις εισηγήσεις των εκλεκτών Εισηγητών –τους οποίους, επ’ ευκαιρία, και θερμά ευχαριστούμε- αλλά και από τις όλες εργασίες του Συνεδρίου, θα ξαναζωντανέψουν αλησμόνητες πτυχές της ηρωικής εκείνης Εποποιΐας του λαού μας.

Αποτελεί, ακόμη, το σημερινό Συνέδριο χρήσιμη συμβολή, ώστε στους δύσκολους και κρίσιμους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμαστε, να φέρουμε για μια ακόμη φορά στη σκέψη μας το μεγαλείο του αγώνα της ΕΟΚΑ, να διαφωτισθούμε εις βάθος για το επικοινωνιακό σύστημα των αγωνιστών, και των Κεντρικών Συνδέσμων, και τέλος να αντλήσουμε δυνάμεις και ενίσχυση και στο σημερινό μας αγώνα ενάντια στον Τούρκο εισβολέα και στην τουρκική κατοχή.

Μην ξεχνάτε, αγαπητοί μας, ότι τα σύνορα μας φτάνουν μέχρι και την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, την Αμμόχωστο, αλλά και κάθε άλλο σκλαβωμένο μας τόπο. Μην ξεχνάτε, ακόμη, ότι χρέος όλων μας προς τους αθάνατους ήρωές μας είναι να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα, μέχρι την άγια ημέρα της απελευθέρωσης του τουρκοκατεχόμενου σήμερα βόρειου τμήματος της νήσου μας, με την αποχώρηση από την Κύπρο όλων των στρατευμάτων εισβολής και των εποίκων και την επιστροφή όλων των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι θα φτάσουμε στη δικαίωση, αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι και αμετακίνητοι στους δίκαιους στόχους του αγώνα μας.

Θερμά συγχαίρουμε, επ’ ευκαιρία, και το δίκαια και επάξια τιμώμενο Προξενικό, τότε, ζεύγος της Ελλάδας, τον αείμνηστο Ρόδη Ρούφο και την κα Αριέττα Ρούφου, τόσο για τη στενή και ειλικρινή συνεργασία, που είχαν με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο Γ΄ και με τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή, όσο και για την όλη τους σημαντική συμβολή στον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα. Ευχόμαστε όπως ο Θεός αναπαύσει μεν την ψυχή του αείμνηστου Ρόδη Ρούφου σε σκηνές δικαίων, ευλογεί δε, υγιαίνει και ενισχύει την καλή μας κα Αριέττα Ρούφου στη ζωή και στα έργα της, εκπληρώνοντάς της κάθε ευγενική της επιθυμία και προσδοκία. Ασφαλώς, ανάμεσά τους, και τη δικαίωση της Κύπρου μας!

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, θερμά συγχαίρουμε και πάλι όλους τους συντελεστές του σημερινού Συνεδρίου και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του, τα πορίσματα του οποίου θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε”.

Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
7 Οκτωβρίου 2009

Print Friendly, PDF & Email

Share this post