Αγωνιστικό μήνυμα του Μακαριωτάτου προς τις αντικατοχικές εκδηλώσεις των Κυπρίων Ελλάδος

Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος

Αγωνιστικό μήνυμα του Μακαριωτάτου προς τις αντικατοχικές εκδηλώσεις των Κυπρίων Ελλάδος

“Αγαπητοί μας,

Θερμά συγχαίρουμε την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, και γενικά όλους τους συμπατριώτες μας που ζείτε στη Μητέρα Πατρίδα, για τις χθεσινές και σημερινές αγωνιστικές και αντικατοχικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις σας, που αποτελούν μεγάλη συμβολή στον κοινό αγώνα για απελευθέρωση του τουρκοκατεχόμενου σήμερα βόρειου τμήματος της νήσου μας και δικαίωση.

Πατρικά σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής. Μαζί με τη δική σας φωνή, υψώνουμε και τη δική μας. Αναμφίβολα, τριανταπέντε χρόνια τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι πολλά. Γι\’ αυτό και σθεναρά επιμένουμε και απαιτούμε από τους μεγάλους και ισχυρούς της γης, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως όλοι τους ασκήσουν τον καταλυτικό τους ρόλο για την απόδοση δικαιοσύνης και στην Κύπρο. Έφτασε πλέον η ώρα για τη λύση του εθνικού μας προβλήματος. Τονίζουμε, όμως, και ξεκαθαρίζουμε ότι στόχος του αγώνα μας δεν είναι η εξεύρεση μιας οποιασδήποτε λύσης, που θα στηρίζεται σε φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς και σε εκ περιτροπής Προεδρίες και που θα παραχωρεί στην Τουρκία εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε και υποστηρίζουμε σθεναρά την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης, που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους γηγενείς Κυπρίους πολίτες. Μιας λύσης, χωρίς εκπτώσεις στα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού. Μιας λύσης, η οποία θα επανενώνει τη νήσο μας, θα την απαλλάσσει από την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και των εποίκων, θα διασφαλίζει εις το διηνεκές την εθνικοθρησκευτική επιβίωση του λαού μας στις πατρογονικές του εστίες και γενικά θα διαφυλάττει την εθνική μας αξιοπρέπεια και τιμή.

Χαιρετίζοντας την αποψινή σας συγκέντρωση, απευθύνουμε προς όλους σας θερμό αγωνιστικό μήνυμα εγκαρτέρησης και πίστης στην τελική νίκη και ευχόμαστε όπως σύντομα αξιωθούμε από το Θεό να συνεορτάσουμε και τα Κυπριακά Ελευθέρια. Και να είστε βέβαιοι ότι θα έλθει η δικαίωση. Αρκεί όλοι μαζί -Ηγεσία και λαός- να παραμείνουμε ενωμένοι και αταλάντευτα προσηλωμένοι και αμετακίνητοι στα δίκαια του αγώνα μας. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρέος προς την Ιστορία, αλλά και προς τους αθάνατους νεκρούς μας”.

Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
20 Ιουλίου 2009

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post