Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου προς το 17ο ετήσιο παγκύπριο συνέδριο του συντονιστικού συμβουλίου εθελοντισμού

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου προς το 17ο ετήσιο παγκύπριο συνέδριο του συντονιστικού συμβουλίου εθελοντισμού

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
 ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ

            Με ανάμεικτα αισθήματα χαιρετίζουμε το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αγνοουμένους μας και το οποίο διοργανώνει η «Ακαδημία Ποδοσφαίρου 1619», σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων.
            Κατ’ αρχή εκφράζουμε την πατρική μας ικανοποίηση, γιατί σε μια εποχή, στην οποία οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά δοκιμάζονται φοβερά, σε μια τέτοια εποχή, ακόμη, στην οποία ιδιαίτερα οι νέοι απειλούνται από τα ναρκωτικά και τα διάφορα άλλα υλιστικά και αντιπνευματικά ρεύματα και αντιλήψεις για την εύκολη ζωή, οι νέοι της «Ακαδημίας Ποδοσφαίρου1619» βρίσκουν τη δύναμη να πατούν γερά στο έδαφος, να στέκονται όρθιοι και να στρέφουν τις σκέψεις και τους συλλογισμούς τους στο πελώριο και καθαρά ανθρωπιστικό πρόβλημα των Αγνοουμένων μας. Όλα αυτά συντηρούν ακέραιες και τις ελπίδες μας για την επίλυση, επιτέλους, του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος, με τη διακρίβωση της ζωής και του τελευταίου Αγνοουμένου μας, αλλά και κρατούν αναμμένη τη δάδα της πίστης του λαού μας για την τελική δικαίωση του αγώνα μας.
            Δεν μπορούμε, βέβαια, να μην εκφράσουμε και τον εσωτερικό μας πόνο, μαζί και τη βαθιά μας λύπη, γιατί δυστυχώς, παρ’ όλο ότι πέρασαν τόσα χρόνια, εντούτοις η Τουρκία πεισματικά αρνείται να συνεργαστεί και να δώσει πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις προς επίλυση του προβλήματος. Έτσι, ο ανείπωτος πόνος των συγγενών των Αγνοουμένων μας, οι οποίοι μάταια ζουν όλα αυτά τα χρόνια με το όνειρο και την προσδοκία του ερχομού των αγαπημένων τους προσώπων, γίνεται καθημερινά -πρωί, μεσημέρι και βράδυ- φοβερό μαρτύριο και ατέλειωτος Γολγοθάς.
            Οπωσδήποτε, η σημερινή εκδήλωση στέλλει το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο απροσκύνητος λαός μας δεν λυγίζει. Αντίθετα, αντλώντας δύναμη και ενίσχυση από την ιστορική μας πορεία, συνεχίζει τον αγώνα του, που έχει ως στόχο του την επίλυση του καθαρά ανθρωπιστικού
προβλήματος των Αγνοουμένων μας, με τη διακρίβωση της ζωής τους, και την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας.
            Θερμά συγχαίρουμε τα παιδιά της «Ακαδημίας Ποδοσφαίρου 1619» για το πατριωτικό τους παράδειγμα που δίδουν στην περιφέρεια Κοφίνου, και γενικότερα στον τόπο μας. Ευλογούμε τους αγώνες και τους ίδρωτές τους για μια έντιμη, ενάρετη και αξιοπρεπή ζωή. Ευχόμαστε, ακόμη, όπως ο Αναστάς Κύριος τους στερεώνει και τους ενισχύει στους δύσκολους αγώνες, που τους αναμένουν, και επιστέφει με κάθε επιτυχία τους ευγενείς στόχους και επιδιώξεις τους.
            Θερμά συγχαίρουμε, επίσης, και την ίδια την «Ακαδημία Ποδοσφαίρου 1619» για τη μέχρι σήμερα αξιόλογη δράση και προσφορά της σ’ αυτήν εδώ την περιφέρεια Κοφίνου. Συμβάλλει, έτσι, στην προώθηση του ανθρωπιστικού προβλήματος των Αγνοουμένων μας και του εθνικού μας προβλήματος, αλλά και στην ηθικοπνευματική ανέλιξη και προκοπή του λαού της περιοχής.
            Συγχαίρουμε, τέλος, και όλους γενικά τους συντελεστές του σημερινού Τουρνουά Ποδοσφαίρου. Με τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους σ’ αυτό δηλώνουν την αγάπη τους προς τους Αγνοουμένους μας, αλλά και εκφράζουν τα αισθήματα της συμπαράστασής τους προς τους συγγενείς τους. Κρατούν, έτσι, ψηλά τον πήχυ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τιμής.
            Με αυτές τις σκέψεις, επιδαψιλεύουμε προς όλους τις ευχές και τις ευλογίες της Εκκλησίας. Χαιρετίζοντας το Τουρνουά τούτο Ποδοσφαίρου για τους Αγνοουμένους μας, ευχόμαστε από καρδιάς όπως, με τη βοήθεια του Αναστάντος Χριστού, τούτο αποτελέσει την τελευταία εκδήλωση που γίνεται γι’ αυτούς. Ευχή και προσδοκία μας είναι όπως σύντομα το ανθρωπιστικό τούτο πρόβλημα εύρει τη λύση του, με τη διακρίβωση της ζωής και του τελευταίου Αγνοουμένου μας! Αμήν!
Print Friendly, PDF & Email

Share this post