Χαιρετισμός Μακαριωτάτου προς την εκδήλωση της νεολαίας του ΕΥΡΩ.ΚΟ

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου προς την εκδήλωση της νεολαίας του ΕΥΡΩ.ΚΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.ΚΟ

Ευχαριστούμε τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος για την πρόσκλησή της να χαιρετίσουμε τη σημερινή εκδήλωσή της, η οποία έχει ως τίτλο «Παγκόσμια Μέρα Νεότητας. Ώρα για ΔράσηEπ’ ευκαιρία, θερμά σας συγχαίρουμε, αγαπητοί μας νέοι, για την ωραία αυτήν πρωτοβουλία σας.» και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων μας στο μεγάλο κεφάλαιο της δωρεάς οργάνων.
Στην ημικατεχόμενη για τριάντα τέσσερα τώρα χρόνια νήσο μας, ο τίτλος της εκδήλωσής σας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς την παγκόσμια νεολαία για δράση και έργα αγάπης στο μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της δωρεάς οργάνων. Αποτελεί τούτο μια χρήσιμη συμβολή για τη σωτηρία τηςζωής κάποιων συνανθρώπων μας, που κινδυνεύουν.
Επαινούμε, ακόμη, την ευγενή χειρονομία σας να τιμήσετε το στέλεχος της Νεολαίας της ΕΔΕΚ κ. Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο οποίος, δίνοντας καταξίωση στις αξίες και στα ιδανικά του πολιτισμού, έσωσε τη ζωή ενός φίλου του, προσφέροντάς του τον ένα του νεφρό!
Τέτοιου είδους ηρωικά παραδείγματα προάγουν την ποιότητα της ζωής και θεμελιώνουν ένα ευτυχέστερο μέλλον για το λαό και την πατρίδα μας. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε, γιατί και τα σημερινά νιάτα του τόπου μας με την καθημερινή ζωή και τις πράξεις τους διαμορφώνουν ελπιδοφόρο το αύριο της νήσου μας. Άλλωστε, η ίδια η υπόσταση του λαού μας εξαρτάται από τα ιδεώδη, εις τα οποία πιστεύει η νεολαία, και από τα βιώματα τα οποία συνθέτουν την καθημερινή της πορεία.
Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, απευθύνουμε προς όλους τους συνέδρους τον εγκάρδιο χαιρετισμό της πατρικής μας αγάπης. Συγχαίροντας τόσο τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος, για την ωραία αυτήν πρωτοβουλία της να διοργανώσει τη σημερινή της εκδήλωση, όσο και τον τιμώμενο κ. Χριστόδουλο Χριστοδούλου, επιδαψιλεύουμε προς όλους σας πλούσιες τις ευλογίες της Εκκλησίας μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους υψηλούς και ευγενείς σας στόχους και επιδιώξεις.
 Ευχέτης προς Κύριον
 
†Ο Κύπρου Χρυσόστομος
 
  
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
     12 Αυγούστου 2008.
Print Friendly, PDF & Email

Share this post